Editie sonora in lectura autoareiCartea Anei Sandulescu este una a infuziilor profunde, a schimburilor de esente, a metamorfozelor si a contopirii cu arta.
Sub presiunea ororii de a nu pierde controlul asupra realitatii, umanul inca tresare, inca reactioneaza, inca se impotriveste propriei topiri, cu ,,permafrostul gandurilor superficialeˮ, hibridizarii, standardizarii, ,,identitatilor proaspat dobanditeˮ (Lia, Espera), mentinand tactilitatea unei lumi si asa fragile pe suprafata stabila a sevaletului.
Teodora Coman.
Ghetarii n-au cum sa nu se topeasca.
Serban AxinteVolumul Anei Sandulescu propune o autentica rezistenta la depersonalizare si dezintegrare intr-o formula limpede, tranzitiva, in care cuvintele au functia unui ,,liant acrilicˮ.
Frumusetea acestei carti emana din faptul ca cele doua se implinesc reciproc si impreuna formeaza doimea, adevarata creatie.
Volumul e construit pe principiul alternantei dintre naratiunile poetice ale Liei si cele ale Esperei.
Exista si un joc al nostalgiilor si al tristetilor fulgurante.
Ea o invaluie pe Lia, ii da sens, o face sa creasca, sa inainteze in arta sa si sa se implineasca.
Asta pentru ca Lia, prietena poetei-naratoare, (o femeie simpla, cu probleme de zi cu zi, dar pictorita) o are pe Espera, entitatea imateriala ce devine din ce in ce mai mult prezenta.
Editie sonora in lectura autoareiCartea Anei Sandulescu este una a infuziilor profunde, a schimburilor de esente, a metamorfozelor si a contopirii cu arta