Descriere YEO:
Pe YEO găsești Labirintul ratacitilor. Occidentul si adversarii de la Polirom, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Labirintul ratacitilor. Occidentul si adversarii sai/Amin Maalouf din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 37.46 Lei
Caracteristicile produsului Labirintul ratacitilor. Occidentul si adversarii
- Brand: Polirom
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 02-07-2025 08:03:08
Comandă Labirintul ratacitilor. Occidentul si adversarii Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Labirintul ratacitilor. Occidentul si adversarii de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Un razboi devastator s-a declansat de curand in inima Europei, readucand la viata traumele cele mai dureroase ale trecutului; se profereaza constant amenintari cu un cataclism nuclear, desi le credeam inlaturate definitiv; exista o inclestare intre Occident, pe de o parte, si China si Rusia, pe de alta parte E limpede ca se produce o schimbare profunda, care deja ne afecteaza modul de viata si care pune sub semnul intrebarii insasi temelia civilizatiei noastre. Toti suntem constienti de asta, dar inca nu a examinat nimeni aceasta criza cu luciditatea pe care o merita. Cum am ajuns aici?
Amin Maalouf cauta, in cartea de fata, originile acestei noi infruntari intre Occident si
adversarii sai, retrasand parcursul a patru mari natiuni: Japonia epocii Meiji, prima tara din Asia care a sfidat suprematia natiunilor albe si a carei modernizare accelerata a fascinat o lume intreaga, in special alte tari din Orient, ce au inceput sa viseze sa-i calce pe urme; Rusia sovietica, reprezentand, trei sferturi de secol, o amenintare formidabila la adresa Occidentului si a sistemului si valorilor lui; China, ce constituie in acest secol XXI, prin dezvoltarea sa economica, ponderea demografica si ideologia conducatorilor, principala provocare pentru suprematia Occidentului; si in fine Statele Unite, care au tinut piept fiecaruia dintre cei trei challengers si au devenit, dupa atatea razboaie, liderul suprem al Occidentului si cea dintai superputere globala. In ansamblu, volumul este o ampla fresca istorica ce infatiseaza clar mizele conflictelor actuale, motivatiile protagonistilor si straniile paradoxuri ale epocii noastre. Cum spunea Faulkner, citat in deschiderea cartii: Trecutul nu moare niciodata. Nici macar nu a trecut .
Amin MAALOUF (n. 1949, Beirut) este unul dintre cei mai apreciati scriitori francezi contemporani. Crestin melchit dupa mama, protestant dupa tata, vorbind curent araba, franceza si engleza, a crescut intr-un mediu cultivat, unde scrisul reprezenta, sub diverse forme, o preocupare de familie. Istoric prin formatie, interesat de politica, s-a afirmat ca ziarist la cotidianul libanez An-Nahar in anii 70. In 1976 a parasit Beirutul, stabilindu-se la Paris, unde a devenit redactor-sef al ziarului Jeune Afrique. In calitate de ziarist, a calatorit mult, participand la numeroase evenimente importante: asediul Saigonului, revolutia din Etiopia, razboaiele israeliano-arabe, razboiul civil din Iran. A debutat ca scriitor in 1983, cu eseul istoric Cruciadele vazute de arabi. I-au urmat curand romanele Leon Africanul (1986), Samarkand (1988), pentru care i s-a decernat Prix des Maisons de la Presse, Gradinile luminii (1991), Primul secol dupa B atrice (1992), Stanca lui Tanios (1993), distins in acelasi an cu prestigiosul Prix Goncourt, Scarile Levantului (1996), Periplul lui Baldassare (2000), pentru care i-a fost acordat Premiul Jacques Audiberti d Antibes, si Dezorientatii (2012). A publicat, de asemenea, mai multe volume de eseuri, printre care Identitati ucigase (1998) si Naufragiul civilizatiilor (2019). In 2011 a devenit membru al Academiei Franceze, al carei secretar perpetuu este incepand din 2023. La Editura Polirom au aparut, unele in mai multe editii, volumele: Periplul lui Baldassare, Stanca lui Tanios, Primul secol dupa B atrice, Gradinile luminii, Leon Africanul, Scarile Levantului, Samarkand, Naufragiul civilizatiilor, Identitati ucigase, Cruciadele vazute de arabi si Fratii nostri neasteptati.