Distileria Lagavulin dateaza oficial din anul 1816, cand John Johnston si Archibald Champbell Brooks au construit doua distilerii pe acelasi teren, unul dintre ei devenind Lagavulin, prelunda cealalta distilerie.
In 1887, Peter Mackie a ajuns la distilerie, sub a carui mana calauzitoare distileria si numele Lagavulin, urma sa devina un reper important in lumea Single malt-urilor din Islay si din Scotia.
Lagavulin 16 ani este un Single Malt imbatranit in butoaie de stejar de cel putin 16 ani, acest Single Malt avand o aroma puternica de fum de turba, care este tipic pentru sudul insulei Islay din Scotia, dar care ofera si o uscaciune care il transforma intr-un Single Malt cu adevarat interesant.
Miros: Buchetul acestui Single Malt se remarca prin aroma intensa de fum de turba cu nuante de iod si alge marine si o dulceata intensaGust: Gustul acestui Single Malt este unul de fum dulceag, urmat de note de sare si note de lemnFinish: Finish-ul este unul lung, plin de turba cu multa sare si alge marine.
Distileria Lagavulin dateaza oficial din anul 1816, cand John Johnston si Archibald Champbell Brooks au construit doua distilerii pe acelasi teren, unul dintre ei devenind Lagavulin, prelunda cealalta distilerie