Rebeliunea din anul 1745 a impartit Scotia in doua in acea vreme, punand fata in fata clanuri versus clanuri.
Imbuteliat la culoare naturala, rezultatul este un sortiment rafinat cu marca comerciala a lui Laphroaig "peat reek" adica "duhneste a turba", asortat cu un strat suplimentar de complexitate si profunzime adusa de fuziunea stilurilor de maturare si a diferitelor butoaie.
Miros: Turba puternica, apoi fructe rosii coapte cu un indiciu de uscaciuneGust: Dulceag cu arome clasice uscate, turba urmate de un finisaj bogatFinish: Finish-ul este unul lung si floral cu marzipan si lime la sfarsit.
Au urmat multe alte probleme dupa acest an, razboaie, foamete insa in anul de dezvoltare si revitalizare a distileriei a fost anul 1921 cand Ian Hunter, fiul lui William Hunter a preluat conducerea distileriei, facand ca pana in 1923, capacitata lui Laphroaig s-a dublat, si malturile, asa cum sunt si in zilele noastre, au fost finalizate.
Laphroaig Select este creat din butoaiele atent selectate din fiecare din stilurile cheie ale lui Laphroaig, in mare parte aceste fiind stiluri istorice cu plusuri notabile, inima acestui sortiment fiind maturizata in butoaie de stejar american, rar folosite pentru whisky-urile scotch.
Aceste teren este cunoscut acum sub numele de Laphroaig.
In jurul anului 1815, doi frati, Donald si Alexander Johnston, au inchiriat undeva in jur de 500 de hectare in Islay pentru a creste vite.
Rebeliunea din anul 1745 a impartit Scotia in doua in acea vreme, punand fata in fata clanuri versus clanuri