Cu Legendele din farfurie, Marius Cristian ofera publicului romanesc o carte unicat. - Michael Astner.
Cum Marius Cristian are si harul stilistic al celui legat de-o viata, inca din studentie, de presa scrisa (cea scrisa bine, nota bene), m-a facut, citind de pilda titlul de capitol "Micile soapte ale marilor supe", sa exclam: ehei, are si vana poetica, autorul! Si uite asa, garnisindu-si demersul pe deasupra cu bine venite referinte istorice, politice, economice ori literare si apeland la o scriitura voit mai colocviala, Marius Cristian ne ofera o carte de citit ca si cum ai sta de vorba dupa o masa buna la un pahar de vin vechi, de colectie.
Pornind de la constatarea simpla cum ca "omul este singurul animal care gateste", autorul iesean a realizat o mica istorie a bucatelor cu renume mondial, adunand si discutand o serie de Retete celebre de la originile lor pana-n actualitate si oferind o lectura antrenanta chiar si pentru cei neinteresati de bucatarie in sens practic.
Cu Legendele din farfurie, Marius Cristian ofera publicului romanesc o carte unicat