O analiza lucida si pertinenta, provocatoare din multiple perspective.
Lelia Munteanu.
Explorand jungla unor subiecte precum post-adevarul, in care cei care se incumeta privesc mereu tematori peste umar, Monica Cercelescu are curajul de a alcatui o adevarata harta a socurilor si fricilor care au aruncat Libertatea cuvantului in plasa unei cenzuri mutante.
Raluca Radu Prin cei doi autori ai sai – reporterul de talent si juristul cu experienta –, „Libertatea de exprimare in era turbulentelor” si-a asigurat destinul unei carti de referinta.
Florentin TucaCel mai important motiv pentru care va invit sa cititi „Libertatea de exprimare in era turbulentelor” este modalitatea in care Monica Cercelescu ne pune fata in fata cu propriile noastre preconceptii, cu propria noastra gandire gresita, cu propria noastra incapatanare de a refuza dialogul si de a ramane aparatorii nezdruncinati ai unei singure viziuni, incompleta si, de aceea, incoerenta, a realitatii.
Pe urma, pentru ca reprezinta un avertisment relativ la compromisul pe care adversarii libertatii de expresie ni-l livreaza ca solutie de iesire: celebra alegere intre libertate si securitate.
Plecand de la un asemenea adevar, prezenta lucrare merita salutata ca extraordinar indemn la trezire colectiva in fata agresiunilor totalitare la care suntem supusi in aceste vremuri de cumpana.
Intai, pentru ca plaseaza acest drept acolo unde ii este locul, aproape de Libertatea insasi, definita magistral de acelasi Orwell: sansa de a spune oamenilor adevarul pe care acestia nu vor sa-l auda.
O analiza lucida si pertinenta, provocatoare din multiple perspective