Lichiorul Beirao este un produs tradiţional protughez a cărui reţetă exactă este încă secretă.
Gustul acestui Lichior combină arome de ierburi eucalipt rozmarin și scorțișoară..
Mirosul acestuia este pl ăcut dar foarte pregnant.
Beirao poate fi servit simplu sau cu gheaţă însă este delicios în cocktailuri prăjituri creme salate de fructe sau mousse de ciocolată.
Pe lângă nenumăratele plante aromatice aflate în componenţa lichiorului se mai adugă un plus de savoare prin folosirea scorţişoarei rozmarinului şi eucaliptului.
De asemenea se ştie că ierburile aromatice şi seminţele folosite sunt adunate de peste tot din lume inclusiv din Thailanda Brazilia şi Malaezia.
Se ştie că lichiorul este obţinut în urma unei duble distilări a seminţelor şi ierburilor folosite drept ingrediente de bază.
Ulterior nu s-a mai încadrat în lista produselor farmaceutice însă a fost fabricat pentru gustul special.
Iniţial lichiorul a fost produs ca medicament destinat problemelor de stomac.
Lichiorul Beirao este un produs tradiţional protughez a cărui reţetă exactă este încă secretă