“Limba romana intre ignoranta, indecenta si aroganta”, a 10-a carte de “pedagogie lingvistica”, asa cum o numeste autorul, contine, in paginile sale, sute de tipuri de agramatisme, care apartin unor persoane publice cu o inalta pregatire profesionala.“Cartea de fata, este o carte in premiera postdecembrista.
Nu este o carte amuzanta, in care-evocandu-se numele celor persiflati – sa ni se ofere „perle” care sa faca deliciul amatorilor de cancan…Continutul cartii – departe de a fi unul de divertisment – este de o certa gravitate: de a semnala un „sindrom” ce caracterizeaza, astazi, o buna parte a segmentului intelectual al societatii, atat civile, cat si politice, romanesti: nerespectarea sau ignorarea a numeroase cerinte ale limbii literare romanesti, adica unor norme ortografice, ortoepice, de punctuatie si gramaticale….
Stiind totusi ca, la noi, la romani, “adevarul e marfa proasta”, mi-am asumat un mare risc: de a starni iritarea sau protestul multora dintre cei citati.
Ea urmeaza un fel de principiu aristotelic, ca intre prietenie si adevar este o datorie sfanta sa pretuim mai mult adevarul. “Limba romana intre ignoranta, indecenta si aroganta”, a 10-a carte de “pedagogie lingvistica”, asa cum o numeste autorul, contine, in paginile sale, sute de tipuri de agramatisme, care apartin unor persoane publice cu o inalta pregatire profesionala.“Cartea de fata, este o carte in premiera postdecembrista