De ce ura Gandhi iodul I 53 Cum se face ca radiul Ra 88 era cat pe ce sa-i ruineze reputatia cercetatoarei Marie Curie Si de ce este galiul Ga 31 elementul preferat pentru farsele de laborator tabelul periodic este o realizare stiintifica mareata dar in acelasi timp e si un izvor plin de pasiuni tradari aventuri si obsesii.
Cartile sale Degetul mare al violonistului si Lingura care dispare au devenit bestselleruri nationale si au aparut in topul Amazon al celor mai bune carti de stiinta..
In plus a fost invitat in emisiunile All Things Considered si Science Friday ale National Public Radio si Radiolab.
Acum este scriitor iar povestile sale au aparut in The Best American Science and Nature Writting The Atlantic The New York Times Magazine Mental Floss Slate si Psychology Today.
Keith Staskiewicz Entertainment Weekly Sam Kean a petrecut multi ani in copilarie adunand mercur din termometre sparte.
Philip Ball Nature Kean desface sacul cu trucuri al tabelului periodic cu un aplomb si o fascinatie asa de puternice incat materialele care in mod normal sunt grele ca plumbul se transforma in aur.
Kean scrie cu energie si ritm.
Toti cititorii vor invata cate ceva.
Intretesand in fiecare capitol o multime de povestiri pe teme generoase autorul nu omite nimic.
Christine Thomas Miami Herald Sam Kean ilustreaza tabelul periodic al elementelor introducand in distributie o serie de personaje ale caror povestiri exemplifica interactiunile noastre cu lumea fizica.
Entuziasmul palpabil al lui Kean combinat cu fiorul cunoasterii si al inovatiei pe care le ofera cartea ii pot contamina pana si pe cei mai cerebrali dintre cititori.
Kean sare de la o povestire la alta stiind precis cum se potrivesc in amanunte Scriitura lui colocviala abunda in exemple din cultura populara si ne ofera exemple surprinzator de familiare.
Lingura care dispare are baze stiintifice solide si capitolele pline de informatii efervescente.
Sam Kean anima pana si cele mai anoste subiecte prezentandu-le accesibil si readucand la viata povestiri uitate despre experimente si despre oamenii care le-au facut. alchimie de la Big Bang si pana la sfarsitul timpului.
Lingura care dispare contopeste cu maiestrie stiinta cu snoavele clasice despre inventii investigatii descoperiri si...
Aceste povestiri fascinante urmaresc toate elementele din tabel pe masura ce-si joaca rolurile in istoria omenirii in finante in mitologie in conflicte in arte in medicina si in vietile savantilor adesea nebuni care le-au descoperit.
De ce ura Gandhi iodul I 53 Cum se face ca radiul Ra 88 era cat pe ce sa-i ruineze reputatia cercetatoarei Marie Curie Si de ce este galiul Ga 31 elementul preferat pentru farsele de laborator tabelul periodic este o realizare stiintifica mareata dar in acelasi timp e si un izvor plin de pasiuni tradari aventuri si obsesii