Gastronomia mexicana este extrem de variata si, mai ales, complexa in ceea ce priveste pregatirea preparatelor.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Daca sosul este de rosii poarta denumirea de entomatadas, iar daca este din fasole rosie, enfrijoladas.
Tacos dorados – Cand sunt umplute cu guiso (o mancare de casa din friptura de vita in sos si legume) si prajite in tigaie.
Tostadas – Se prajesc intr-o tigaie cu mancare de fasole, carne, legume si salata verde.
Quesadillas – Preparate in strat dublu, cu branza in mijloc.
Ingrediente: făină de grâu (34%), apă, făină de porumb (24%), stabilizator: glicerină, carboximetil celuloză de sodiu, gumă de guar
Ulei de rapiță, agent de creștere: difosfat, carbonat de sodiu
Proteine din GRÂU, sare de masă, emulgator: mono- și digliceride ale acizilor grași
Acidulant: acid malic
Dextroza, conservant: propionat de calciu, sorbat de potasiuValori nutritionale/100gEnergie1304 kJ (309 kcal)Grasimi7,3 gdin care saturate1,4 gCarbohidrati51 gdin care zaharuri2,5 gFibre3,0 gProteine8,2 gSare1,3 g Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Indiferent de venituri sau clasa sociala, tortillas sunt consumate in cantitati uriase pe intreg teritoriul Mexicului si nu numai.
La ce feluri de mancare se pot servi tortillas?Chilaquiles – Se feliaza, se fierb si apoi se prajesc in sos picant.
Chiladas – Cand infasoara carnea de pui sau branza si sunt inumuiate in sos picant se numesc chiladas.
Recunoscuta in intreaga lume pentru aromele distincte si extrem de condimentate, ea reuneste atat elemente ale bucatariei mezoamericane, cat si ale celei europene, influentand totodata enorm traditiile altor tari.
tortilla este un aliment de baza in bucataria mexicana si tine locul painii noastre, putand fi savurata alaturi de o multime de feluri de mancare specifice.
Gastronomia mexicana este extrem de variata si, mai ales, complexa in ceea ce priveste pregatirea preparatelor