1897 anul in care Orazio Nonino, fondatorul familiei, stabileste la Ronchi di Percoto premisele distileriei sale care pana atunci existau ca un itinerant inca montat pe roti.
Ideal servit la sfarsitul unei mese sau in orice moment al zilei, este o sursa de placere reala!.
Asocieri gastronomice : perfecta cu peste si sushi, adaugat la risotto.
In gura un miros de ciocolata si migdale decojite.
Nonino Lo Chardonnay este rafinat si elegant, acesta iti aminteste mirosul de paine, vanilie si produse de patiserie.
Productie strict legata de recolta de struguri din anul respectiv.
Odihna de la sase luni la un an in rezervoare din otel inoxidabil. 100% distilare artizanala in loturi cu aburi exclusiviste, rezultatul inovatiei al lui Benito Nonino, care, cu eliminarea capetelor si cozilor, permite selectarea partii cele mai pure de grappa.
Fermentare sub vid, in rezervoare din otel inoxidabil la temperatura controlata, urmata imediat de distilare in interior pentru a evita fermentatiile secundare daunatoare.
Strugurii Chardonnay sunt recolati proaspeti in stare lor perfect moale.
In 1 decembrie 1973, Benito si Giannola Nonino creeaza un singur sortiment de grappa, Monovitigno Nonino, distiland fructele de struguri Picolit separate de celelalte.
Se obtine distiland partea solida a struguri.
Grappa este cel mai vechi si traditional distilat al Italiei de Nord.
Compania Nonino avand mai mult de 120 de ani de distilare folosind metoda artizanala. 1897 anul in care Orazio Nonino, fondatorul familiei, stabileste la Ronchi di Percoto premisele distileriei sale care pana atunci existau ca un itinerant inca montat pe roti