Denumirile de strazi, placile memoriale si monumentele publice sunt „Locuri ale memoriei” care definesc o geografie politica a comemorarii.
Situata la intersectia dintre istoria politica, geografia culturala si sociologia memoriei, lucrarea imbina analizele documentare cu cele statistice pentru a evidentia, in perspectiva istorica, politicile memoriei asa cum a fost aceasta spatializata intr-un „oras memorial” precum este Sibiul..
Cartea de fata examineaza dintr-o perspectiva interdisciplinara etosul ideologic reflectat in artefactele materiale (busturi, statui, monumente) si nominale (nomenclatorul urban) care alcatuiesc peisajul memorial al Sibiului.
Cine sunt personalitatile, evenimentele istorice si valorile politice dupa care sunt botezate strazile si care sunt figurile alese pentru a fi imortalizate in piatra sau bronz reflecta modul in care o comunitate alege sa isi cultive propriul trecut.
Denumirile de strazi, placile memoriale si monumentele publice sunt „Locuri ale memoriei” care definesc o geografie politica a comemorarii