Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala.
Asocieri gastronomice: carne rosie prajita, branzeturi mature..
Temperatura de servire: 16-18°C.
Gust: pe palat: armonios si sec.
Buchet: proaspat, floral cu note de fructe de padure.
Culoare: roșu-rubin cu umbre voilet deschis.
Imbatranire: 12 luni: 1/3 in baric-uri franceze, 1/3 în baric-uri americane, 1/3 in butoaie de stejar slavonian si apoi in sticla.
Vinul este pastrat in rezervoare din otel inoxidabil pana in februarie, apoi este temperat cu marc-ul de Amarone timp de 15 zile la 15°C.
Fermentarea la temperatura de 25-28°C.
Timp de macerare: 12 zile cu presare manuala.
Presarea si desciorchinarea strugurilor.
Recoltarea strugurilor in ladite de 15-20 kg si pastrati pana la sfarsitul lunii noiembrie.
Caracteristica sa tipica este metoda specifica de productie utilizata numita "Ripasso".
In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.
Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme.
Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala