Recunoștința este principala calitate ce îi ajută pe oameni să aibă o perspectivă asupra vieții, să fie mai fericiți, mai încrezători în sine și să construiască relații bune cu cei din jur.
Povestea și jocurile devin o punte de legătura între nevoia părintelui sau a dascălului de a-l sprijini și educa pe copil și nevoia copilului de a se simți conectat pentru a învăța lucruri noi sau pentru a depăși anumite situații (temeri, lipsa încrederii în sine, capacitatea de a empatiza, asumarea responsabilității, gestionarea emoțiilor puternice și altele)..
Prin intermediul poveștilor și jocurilor reușim să ne conectăm cu cei mici, iar mesajul ajunge cu mai multa ușurință la urechile și în sufletele lor.
Scopul adulților, al părinților este acela de a cultiva în sufletul copiilor sentimental recunoștinței și de a-I face, astfel, mai altruiști și mai empatici.
Recunoștința este principala calitate ce îi ajută pe oameni să aibă o perspectivă asupra vieții, să fie mai fericiți, mai încrezători în sine și să construiască relații bune cu cei din jur