Autor si al altor carti de rara profunzime ( Ultimul om , Chipul omenesc , Fuga de Dumnezeu , Hitler din noi ), Max Picard atinge, prin Lumea tacerii , punctul culminant al gandirii sale, al unei gandiri ce nu inseamna, pentru el, a filosofa academic, ci a trai meditativ, a contempla, a face din tine locul de intalnire dintre lucruri si gand.
Insotindu-l, ne dam seama cat de nefasta e pierderea „cerului tacerii” si, odata cu ea, a cuvantului adevarat si cat de binefacatoare ar fi pentru om si omenire regasirea lor..
Oprindu-se, aici, asupra lumii tacerii, a unui fenomen originar nu doar ocultat, ci aproape distrus de zgomotoasa lume moderna, Max Picard ne poarta si pe noi pe un asemenea itinerar al cunoasterii traite.
E modul de a fi al cuiva care priveste intelegand si intelege privind si al carui scris, in care intelepciunea si poezia isi dau mana, urmeaza fidel, hotarat si mladios, itinerarul propriei priviri-intelegeri.
Autor si al altor carti de rara profunzime ( Ultimul om , Chipul omenesc , Fuga de Dumnezeu , Hitler din noi ), Max Picard atinge, prin Lumea tacerii , punctul culminant al gandirii sale, al unei gandiri ce nu inseamna, pentru el, a filosofa academic, ci a trai meditativ, a contempla, a face din tine locul de intalnire dintre lucruri si gand