Cum era de asteptat, in contextul atat de neobisnuit al publicarii acestei opere, editia princeps a romanului Lunatecii (1964) a fost primita cu o adanca emotie. -Ileana Ionita-Iancu.
Literatura romana se imbogatea astfel cu un roman „din timpul sau afara", care, fara a fi fost gandit intentionat drept unul de reconstituire istorica, isi plasa actiunea, mentalitatile, moravurile, sensibilitatea intr-o epoca revoluta, scris fiind din perspectiva unui traitor al anilor \'20, in niciun fel revizuita, parca, prin parcurgerea deceniilor scurse de atunci - o curiozitate literara fara precedent, care a suscitat din primele momente interesul, asemenea unei lumi de minerale, insecte si fibre vegetale, incremenite in timp in limpezimea aurie a pietrei de chihlimbar.
Isi pornea atunci drumul catre public o carte la fel de neobisnuita - sau, mai curand, de nepotrivita cu lumea in care aparea, dar fascinanta tocmai prin acest fapt inedit.
Cum era de asteptat, in contextul atat de neobisnuit al publicarii acestei opere, editia princeps a romanului Lunatecii (1964) a fost primita cu o adanca emotie