Descriere YEO:
Pe YEO găsești Lupta cu focul. Criza financiara de la Timothy F. Geithner, în categoria Afaceri Economie.
Indiferent de nevoile tale, Lupta cu focul. Criza financiara si lectiile ei - Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner, Henry M. Paulson Jr. din categoria Afaceri Economie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 47 Lei
Caracteristicile produsului Lupta cu focul. Criza financiara
- Brand: Timothy F. Geithner
- Categoria: Afaceri Economie
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Lupta cu focul. Criza financiara Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Lupta cu focul. Criza financiara de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Lupta cu
focul:
Criza financiara si
lectiile ei/ Firefighting: The Financial Crisis and Its Lessons de Ben S.
Bernanke,
Timothy F.
Geithner si
Henry M.
Paulson Jr. este un studiu foarte interesant si bine documentat despre teoria si practica combaterii dezastrelor financiare. Cartea vorbeste mai exact despre marea criza
financiara din 2008, despre cum s-a produs ea, si mai ales, despre
lectiile ei, care s-ar putea dovedi folositoare pentru reducerea daunelor viitoarelor crize. Cei trei autori ai cartii au ocupat functii de decizie in timpul marii crize financiare din 2008: Ben S.
Bernanke era presedintele Rezervei Federale,
Henry M.
Paulson Jr., secretarul Trezoreriei, iar
Timothy F.
Geithner, presedintele Bancii Rezervei Federale din New York. Fiecare dintre ei a contribuit astfel, prin natura functiei ocupate, la masurile luate in fata catastrofei care a inabusit creditele globale, a devastat finantele globale si a lasat economia americana prada unei recesiuni de proportii, nemaiintalnite de pe vremea cozilor la alimente si a bidonvilurilor din anii \'30. Ben
Bernanke este in prezent un distins membru al Brookings Institution si presedintele Asociatiei Economice Americane. S-a aflat la conducerea Rezervei Federale intre 2006 si 2014.
Timothy Geithner este presedintele companiei Warburg Pincus si a fost, din 2009 pana in 2013, in timpul primului mandat al presedintelui Barack Obama, cel de-al saptezeci si cincilea secretar al Trezoreriei. In timpul administratiei Bush, a ocupat functia de presedinte al Bancii Rezervei Federale din New York.
Henry Paulson este fondatorul si presedintele Institutului Paulson si fostul presedinte si CEO al companiei Goldman Sachs. Intre 2006 si 2009, in timpul administratiei Bush, a ocupat functia de secretar al Trezoreriei. Este autorul volumelor On the Brink: Inside the Race to Stop the Collapse of the Global Financial System (Pe marginea prapastiei. In interiorul cursei pentru oprirea prabusirii sistemului financiar mondial) si Dealing with China: An Insider Unmasks the New Economic Superpower (Confruntarea cu China. Dezvaluirile unui initiat despre noua superputere economica). Ben S. Bernanke si colegii lui au facut parte din prima linie de lupta impotriva efectelor devastatoare ale crizei economice din 2008, prin stabilirea unor interventii de urgenta ce au insemnat de la imprumuturi conventionale si neconventionale, la salvarea de catre guvern a marilor firme si la sprijinul acestuia fata de pietele de credit vitale. Si pentru ca aceste masuri s-au dovedit a fi insuficiente, s-a ajuns pana la injectarea de sute de miliarde de dolari in institutiile financiare private. In colaborare cu alte oficialitati publice din Statele Unite si din intreaga lume, au reusit in cele din urma sa stabilizeze sistemul financiar inainte ca inghetarea canalelor de credit si prabusirea valorilor activelor sa arunce economia globala intr-o noua depresiune. Dar sa incepem cu inceputul... Capitolul I. VEGETATIA USCATA: Radacinile crizei Cauza crizei financiare din 2008 a fost, conform celor trei autori, asaltul asupra sistemului financiar declansat de criza de incredere in imprumuturile ipotecare. Aceasta a fost alimentata de o perioada de avant a creditarii, in care multe familii si institutii financiare s-au supraindatorat foarte mult, finantandu-se aproape exclusiv din datorii. Pericolul s-a agravat pentru ca o foarte mare parte din risc a migrat catre institutiile financiare care operau in afara constrangerilor si a protectiilor sistemului bancar traditional si pentru ca o mare parte din efectul de parghie a luat forma unei finantari instabile, pe termen scurt, care risca sa dispara la primele semne de dificultate.Toti acesti factori: explozia indatorarii financiare, dependenta de finantarea pe termen scurt, migratia riscului catre sistemul bancar fantoma, dezvoltarea institutiilor considerate ,,prea mari ca sa falimenteze" si omniprezenta instrumentelor derivate obscure, sustinute de ipoteci necorespunzatoare, au jucat un rol independent in evolutia lucrurilor, iar interactiunile continue dintre ei