Terminologia este daca nu o stiinta de sine statatoare cel putin o disciplina lingvistica cu un statut deja bine determinat. - Autoarea.
Prin acest Manual am incercat sa oferim destinatarilor - studenti terminologici traducatori specialisti in erse domenii - atat o baza teoretica de factura lingvistica cat si una practica indispensabila formarii unor specialisti in domeniu si activitatii lor efective.
Explicatiile referitoare la campurile fisei terminologice si variatia lor in functie de domeniu insotite de numeroase exemple de fise si baze de date au ca scop facilitarea intelegerii acestora si punerea in evidenta a specificitatii activitatii terminografice.
A doua parte dedicata terminografiei prezinta aspectele practice legate de realizarea bazelor de date fise terminologice munca cu dictionarul si sursele de termeni specializati.
Prima parte dedicata aspectelor teoretice abordeaza terminologia dintr-o perspectiva lingvistica folosind notiunile specifice acesteia dar aplicate termenilor.
Acest Manual rezultat al preocuparilor noastre in domeniul terminologiei si terminografiei si al unei experiente didactice de aproape 20 de ani s-a nascut din dorinta de a prezenta intr-o formula proprie cunostintele din domeniu.
Ea s-a impus atat prin lucrarile teoretice cat si mai ales prin activitatea practica de realizare a unor produse terminografice precum dictionarele de specialitate sau bazele de date.
Terminologia este daca nu o stiinta de sine statatoare cel putin o disciplina lingvistica cu un statut deja bine determinat