Maramuresul ca fenomen originar si cultura actuala - Nicolae Iuga

Maramuresul ca fenomen originar si cultura actuala - Nicolae Iuga

Detalii Maramuresul ca fenomen originar si

libris.ro
Vânzător
libris.ro
Pret
30 Lei
Categorie (vânzător)
Stiinte Umaniste
Marca
-

Produs actualizat în urmă cu 1 lună
Descriere YEO:

Maramuresul ca fenomen originar si - Disponibil la libris.ro

Pe YEO găsești Maramuresul ca fenomen originar si de la -, în categoria Stiinte Umaniste.

Indiferent de nevoile tale, Maramuresul ca fenomen originar si cultura actuala - Nicolae Iuga din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 30 Lei

Caracteristicile produsului Maramuresul ca fenomen originar si

  • Brand: -
  • Categoria: Stiinte Umaniste
  • Magazin: libris.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Maramuresul ca fenomen originar si Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Maramuresul ca fenomen originar si de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
O floare cu cinci petale, ca vechi simbol heraldic sau de natura esoterica, este si asa-zisa rozeta a lui Bogdan Voevod intemeietorul Moldovei (aprox. 1307-1367). Este practic aceeasi cu trandafirul rosacrucian, dupa Rene Guenon o stilizare a simbolului Crucii. Aceasta rozeta a lui Bogdan, de data asta cu opt petale, desigur cu semnificatiile ei esoterice si heraldice uitate, se afla si in Biserica veche de lemn din Salistea de Sus (Biserica Nistorestilor), ridicata pe la anul 1650. Registrul picturii de pe pereti este despartit de cel al boltii printr-un brau de margarete, care sunt tot un simbol al bogdanestilor, stiut fiind ca voievodul Bogdan a avut o fiica ce purta numele de botez Margareta, careia in Moldova i se zicea Musata si care este intemeietoarea dinastiei domnesti a Musatinilor. Margaretele pictate in biserica din Salistea de Sus de catre pictorul de origine poloneza Alexandru Ponehalschi pe la jumatatea secolului al XVIII-lea sunt reprezentate ca avand un numar de opt petale. Floarea cu opt petale este tot o reprezentare stilizata paleocrestina, bizantina a simbolului Crucii, zisa si steaua crestina, imaginea fiind obtinuta prin suprapunerea a doua cruci cu bratele egale, o cruce fiind rasucita in raport cu cealalta la 45 de grade. In bisericile manastirilor din nordul Moldovei construite pe vremea lui Stefan cel Mare, steaua in opt colturi constituie invariabil fundalul pe care este pictat pe cupola Iisus Christos Pantocrator sau deasupra altarului Sfanta Fecioara Maria Theotokos, precum si Dumnezeu-Tatal Cel Vechi de Zile.

Maramuresul ca fenomen originar si cultura actuala - Nicolae Iuga - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca -