Marginal si experimental.
Cu toate ca am bifat si bifam prezente in evenimentele/conferintele acestor centre, suntem egal de indepartati si de reproducerea vechilor mituri istoriografice despre Scoala Sociologica de la Bucuresti, si de revizionismele reductioniste, demitizante, care infiereaza personaje din trecut fara a-si mai propune, macar formal, sa mai si inteleaga istoria, sau care distorsioneaza fenomene si procese istorice prin decontextualizare (sau chiar o artificiala si falsa re-contextualizare) si lipsa nuantelor..
Marginalitate institutionala inseamna si o lipsa - de data aceasta asumata - a afilierii la centrele academice dominante in prezent si la modele conceptuale reproduse de acestea.
In conditiile de cercetare oricum dificile din Romania, unde nu se poate face cariera in asemenea domenii (istorie sociala, istoria sociologiei romanesti), unde deseori activitatea academica nu e corelata cu activitatea didactica (cu atat mai putin cu cea administrativa), continuitatea, pentru un astfel de grup, este o permanenta provocare.
Demersurile noastre sunt gazduite, uneori, de diverse institutii academice, dar nu am beneficiat de (nici nu am cautat, la drept vorbind) un sprijin institutional constant.
Cooperativa Gusti: doua decenii de cercetare in istoria sociologie Coordonatori: Ionut Butoi, Martin Ladislau Salamon Grupul Cooperativa G este marginal, fiind o alcatuire informala, fara trasaturi organizationale, fara infrastructura de cercetare sau de editare, fara fonduri.
Marginal si experimental