Masurile procesuale reprezinta institutii de drept procesual penal care constau in anumite privatiuni sau constrangeri personale sau reale, determinate de conditiile si imprejurarile in care se desfasoara procesul penal.
Din cuprins &bull
Clasificarea masurilor procesuale &bull
Retinerea &bull
Controlul judiciar &bull
Controlul judiciar pe cautiune &bull
Arestul la domiciliu &bull
Arestarea preventiva &bull
Masurile de ocrotire &bull
Masurile de siguranta &bull
Masurile asiguratorii Puncte forte • expunere pragmatica a problemelor de actualitate in materie; •subiectul abordat ocupa un rol extrem de important in realizarea obiectului procesului penal; •notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic •corelatii legislative •ample referinte bibliografice •index alfabetic.
Prezenta lucrare isi propune sa analizeze Masurile preventive, Masurile de siguranta si Masurile asiguratorii, avand in vedere atat doctrina si jurisprudenta aferenta Codului de procedura penala anterior, cat si lucrarile de specialitate, precum si bogata practica judiciara de dupa anul 2014.
Desi au trecut aproape noua ani de la intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala, nu a existat niciun demers stiintific care sa vizeze realizarea unei monografii privind aceste institutii procesuale deosebit de importante.
Acestea ocupa un rol extrem de important in realizarea obiectului procesului penal.
Masurile procesuale reprezinta institutii de drept procesual penal care constau in anumite privatiuni sau constrangeri personale sau reale, determinate de conditiile si imprejurarile in care se desfasoara procesul penal