Pe la 1880, Matache transa porcii pe butucii din fata macelariei sale pentru a demonstra trecatorilor ca foloseste numai carne proaspata pentru preparatele sale.
Iata cum putem reinvia astazi aromele si obiceiurile culinare de demult, pornind de la trecerea in revista a inventarului de bucatarie si ajungand la recompunerea in farfurie a deliciilor din trecut, utilizand numai ingredientele de azi! A manca nu mai este un lux, ci insasi arta de a trai frumos, savurand una din marile bucurii ale vietii! Alaturi de Bucatarescu, haideti in lumea aromelor neconventionale de azi sau de demult, romanesti si internationale, pentru a vedea ‒ la propriu! ‒ ce inseamna sa traiesti cu gust! Bucataria nu e anexa a locuintei, ci chiar inima casei tale! Mananci doar ca sa traiesti sau vrei sa te bucuri de viata? Traiesti ca sa mananci! Pofta buna, impreuna cu Bucatarescu!.
Pe la 1880, Matache transa porcii pe butucii din fata macelariei sale pentru a demonstra trecatorilor ca foloseste numai carne proaspata pentru preparatele sale