Matematica este povestea lumii din jurul nostru, iar intelepciunea pe care ne-o confera poate reprezenta diferenta dintre succes si dezastru.
Matematica vietii si a mortii este prima sa carte..
Pe langa postul de universitar, Yates este si scriitor si comunicator in domeniul stiintei.
Studiile sale de biologie Matematica au fost prezentate de BBC, Guardian, Telegraph, Daily Mail, Scientific American, RTE si Reuters, printre altele.
Yates este interesat in mod special de rolul pe care il joaca intamplarea in biologie.
Cercetarile sale demonstreaza ca Matematica poate fi folosita pentru a descrie tot felul de fenomene din lumea reala: de la formarea embrionilor la roiurile de lacuste si de la boala somnului la modelele imprimate pe coaja de ou.
Are un doctorat in Matematica de la Universitatea Oxford, titlu obtinut in 2011. “ ( Nature Magazine ) „ Aceasta carte proaspata, clara si interesanta este despre spatiile liminare dintre expertiza in Matematica si luarea deciziilor, purtandu-ne intr-o calatorie in necunoscut pentru a descoperi adevarul si credinta si ceea ce este in realitate Matematica .“ ( The Times Educational Supplement ) KIT Yates este lector la Departamentul de stiinte matematice si codirector al Centrului pentru Biologie Matematica de la Universitatea din Bath.
Un debut uimitor si ametitor.
Este si una foarte serioasa si, pentru cei ca mine, care stiu extrem de putina matematica, este incantator de usor de citit .“ ( Ian McEwan ) „ Antrenanta si lucida .“ ( London Mathematical Society Journal ) „ O privire fascinanta asupra epidemiologiei matematice.
Este o carte extrem de interesanta.
Ignoranta poate insemna tragedie sau farsa. „ Kit Yates ne arata cat de infuzate de Matematica sunt viata noastra privata si cea sociala.
Vom descoperi de ce este rezonabil sa punem la indoiala statisticile, de ce este adesea vital sa cerem o a doua opinie si uneori surprinzator de la indemana sa respectam regula de 37%...
Pe traseu, Yates ne inarmeaza cu reguli si instrumente matematice simple care ne ajuta sa luam decizii mai bune in societatea noastra din ce in ce mai bazata pe cantitate.
Vom urmari povesti ale unor investitori care au pierdut averi si ale unor parinti care si-au pierdut copiii, totul din cauza unor neintelegeri legate de matematica.
In acest adevarat volum-revelatie, Yates exploreaza povestile adevarate ale unor evenimente cruciale in care aplicarea corecta – sau incorecta – a matematicii a jucat un rol critic: pacienti mutilati de gene defecte si antreprenori adusi la faliment de algoritmi gresiti; victime inocente ale unor greseli ale justitiei si victime ale unor erori de software.
Dar putini apreciem pe deplin puterea matematicii – gradul in care ea ne influenteaza nu doar in fiecare birou si in fiecare casa, dar si in fiecare sala de tribunal si intr-un salon de spital.
Multi suntem constienti de asta.
Facem cu totii calcule matematice tot timpul, de la modul in care comunicam unii cu altii la felul in care calatorim, de la cum lucram la cum ne relaxam.
Matematica este povestea lumii din jurul nostru, iar intelepciunea pe care ne-o confera poate reprezenta diferenta dintre succes si dezastru