A trait in saracie inca de la 4 ani, apoi s-a descurcat fara parinti, pe care i-a pierdut la o varsta frageda si a fost nevoit sa munceasca 16 ore pe zi inca de la 9 ani.
Kotter reuseste sa arate in aceasta carte fascinanta, dar si educativa cum Matsushita nu s-a lasat doborat de neajunsuri, ci a devenit un om de afaceri de succes si un lider, construind Matsushita Electric Corporation – echivalentul japonez al General Electric.
John P.
Matsushita a scris si numeroase carti in ultimii ani de viata, a deschis o scoala care formeaza lideri, a creat versiunea japoneza a Premiul Nobel si a donat sute de milioane de dolari pentru cauze nobile.
Kotter relateaza cum a creat Matsushita o afacere enorma, cum a inventat practici de management care sunt foarte folosite si astazi, cum a contribuit la realizarea miracolului economic trait de Japonia dupa razboi.
John P.
Penny, Sam Walton si Henry Ford.
Realizarile sale ca lider, autor, educator, filantrop si inovator al mangementului sunt uimitoare si ii lasa in umbra chiar si pe Soichiro Honda, J.
C.
Konosuke Matsushita (1894-1989) a fost una dintre cele mai importante surse de inspiratie ale timpului sau.
Este o sursa de inspiratie si un abecedar al afacerilor, o carte folositoare atat organizatiilor cat si oamenilor.
Matsushita Leadership este o biografie, dar si o culegere de invataturi pentru corporatii si pentru cei ce vor sa-si construiasca o cariera in secolul 21.
Viata lui demonstreaza puterea pe care o au perspectiva pe termen lung, obiectivele idealiste si smerenia in fata marilor succese.
Povestea lui Matsushita este despre cum sa conduci, cum sa fii intreprinzator, cum sa-ti traiesti viata invatand zi de zi si mai ales despre energia de a face aceste lucruri.
Povestea lui Matsushita ne arata ca totul este posibil chiar si atunci cand esti un tanar bolnavicios, care nu beneficiaza de sprijinul unei familii instarite, de o educatie buna, de o infatisare atragatoare sau de o prezenta charismatica.
La acestea s-au adaugat Marea Depresie, ororile aduse de cel de-al Doilea Razboi Mondial in Japonia si multe altele.
A inceput o afacere fara a avea bani sau alt sprijin, si-a pierdut apoi singurul fiu.
A trait in saracie inca de la 4 ani, apoi s-a descurcat fara parinti, pe care i-a pierdut la o varsta frageda si a fost nevoit sa munceasca 16 ore pe zi inca de la 9 ani