JBL Punktol Plus 1500 - 50 ml solutie ca aditiv pentru 12.500 l apa de acvariu.n nMedicatie pentru pestii de acvariu in vederea contracararii parazitilor epiteliali unicelulari.nIn apa dulce acestia includ: Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella. nIn apa sarata: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema. nPetele albe grauntoase ale pielii, ale aripioarelor si branhiilor pestilor sunt caracteristice pentru asa-numita boala a petelor albe cauzata de Ichthyophthirius in apa dulce. nIn apa sarata aceasta boala este cauzata de Cryptocarion.
In cazuri extrem de severe la toate imbolnavirile poate fi necesar un tratament mai lung decat cel descris mai sus, mai ales la asa-numite tulpini perseverente de Ichthyophthirius.n 
După tratament: Filtraţi apa din acvariu prin carbon activ timp de 24 de ore după tratament, pentru a îndepărta urmele rez.
O crestere a temperaturii la 30 °
C este benefic tratamentului, daca pestii o tolereaza.
Imediat inainte de fiecare dozare ulterioara ar trebui sa schimbati intotdeauna 50 % din apa.
In a 3-a se dozeaza ulterior cantitate completa. zi.
In a 3-a, 5-a si a 7-a zi se dozeaza ulterior cantitate completa. n3) Toti ceilalti paraziti unicelulari: 1 picatura la 10 l apa in 1. zi.
RO n2) Costia (parazit epitelial sub forma fasolei): 1 picatura la 10 l apa in 1. pana la a 15-a zi se dozeaza ulterior cantitate completa.
In a 3-a, 5-a etc. zi. 50% din apa va fi schimbata inainte de aplicare. nAcvariul va fi aerat cu o pompa cu diafragma si piatra de aer in timpul tratamentului. nAdaugarea JBL Punktol Plus 1500 ar trebui realizata in principiu dimineata, cu supravegherea pestilor. nDozarea si durata tratamentului: nDozarea si durata tratamentului difera in functie de tipul agentului patogen: nSe dozeaza prin picurare, lasati picatura de solutie sa se scurga fara a strange de flacon pentru a evita supradozarea necontrolata de solutie. n1) Ichthyophthirius (puncte albe in apa dulce) si Cryptocarion (puncte albe in apa sarata): 1 picatura la 10 l apa in 1. veterinar sau farmacistul. nMod de administrare pentru pesti ornamentali din acvariu: nInainte si pe durata utilizarii orice carbon activ trebuie indepartat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C si aparatele de imbunatatire a nivelului de CO2 si, in apa sarata, indepartatoarele de spuma si ozonizatoarele trebuie oprite.
Ca masura de precautie, acestora nu ar trebui sa li se administreze tratamentul. nPestii fara solzi (grindeii si somnii) si pestii slabiti pot fi sensibili la tratament. nIncepeti cu o jumatate de doza si cresteti cu precautie doza. nReactii adverse: Nu se cunosc. nIn cazul in care observati reactii adverse la pesti, va rugam sa ne informati atat pe noi, cat si pe medicul dvs.
Prin urmare pestii ar trebui sa fie tratati separat intr-un bazin de carantina. nNevertebratele de apa dulce (creveti, crustacee, melci etc.) pot prezenta intolerante.
Leziuni pe termen lung pot aparea la corali si la alte nevertebrate din apa sarata.
Urmatoarele simptome nespecifice pot fi de asemenea observate in cazul unei infectii cu unul dintre parazitii mentionati mai sus precum si altii: respiratie accelerata, frecarea de obiecte, aripioare lipicioase, refuzul mancarii, miscare redusa , apatie, culoare inchisa, productie crescuta de murdarie. nPrecautii: JBL Punktol Plus 1500 nu este tolerat de pestii cartilaginosi (rechin si calcan).
Invelisul alb asemanator unui covor in zona gurii, des intalnit la gourami dupa leziuni sau alte infectii premergatoare, este cauzat de organismul unicelular ciliat cu forma de clopotel Heteropolaria colisarum.
Invelisul pielii de culoare albastru-alb, catifelat si subtire la pestii de apa dulce indica infectarea cu parazitul epitelial sub forma fasolei Costia (Ichthyobodo).
Aceste pete sunt mai mari, aproape complet albe si mai putin numeroase decat in apa dulce. nPreparatul combate si tulpinile recurente, perseverente de Ichthyophthirius.
JBL Punktol Plus 1500 - 50 ml solutie ca aditiv pentru 12.500 l apa de acvariu.n nMedicatie pentru pestii de acvariu in vederea contracararii parazitilor epiteliali unicelulari.nIn apa dulce acestia includ: Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella. nIn apa sarata: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema. nPetele albe grauntoase ale pielii, ale aripioarelor si branhiilor pestilor sunt caracteristice pentru asa-numita boala a petelor albe cauzata de Ichthyophthirius in apa dulce. nIn apa sarata aceasta boala este cauzata de Cryptocarion