Medicament pentru pesti Jbl Ektol Fluid 100 ml - 
Medicatie pentru pestii de acvariu in apa dulce pentru tratarea micozelor (Saprolegnia etc., infectilor cu paraziti unicelulari (Ichthyobodo, Ichthyophthirius, Chilodnella etc.), cu bacterii (Columnaris etc.).
Adaugarea JBL FilterStart la filtru sau de JBL Denitrol la apa din acvariu ajuta la inlocuirea bacteriilor curatatoare..
In final, adaugati o doza zilnica de JBL Acclimol pentru intarirea sistemului imunitar al pestelui si a incepe vindecarea ranilor cauzate de paraziti.
Aruncati dupa aceasta panza filtrului si carbonul si reasezati materialul de filtru indepartat mai devreme in filtru inainte de a porni filtrul.
Filtrati acvariul prin acesta timp de 24 de ore dupa tratament pentru a indeparta orice urma reziduala a medicamentului.
Echipati filtrul cu panza noua de filtru si carbon activ (JBL Carbomec activ).
Dupa tratament: Inainte de a reconecta filtrul la acvariu, inlaturati intregul material al filtrului si depozitati-l intr-un loc umed si rece.
Nota despre supradozare, intreruperea sau incheierea prematura a tratamentului: In caz de supradoza, jumatate din apa trebuie schimbata.
Daca este posibil nu hraniti in timpul tratamentului.
Aerati acvariul foarte bine in lipsa filtrului.
Din cauza aceasta va recomandam sa deconectati filtrul de la acvariu si sa il porniti intr-un alt recipient pentru a retine bacteriile curatatoare.
Filtrarea si hranirea in timpul tratamentului: Ektol Fluid daunează masiv bacteriilor curatatoare din filtru.
Daca este nevoie se poate repeta tratamentul, conform instructiunilor de mai sus.
Nota despre durata tratamentului: In mod normal se poate observa o imbunatatire sau chiar disparitia bolii dupa o singură doza.
pentru o duritate a carbonului mai mare de 150 doza poate fi crescuta pana la 125%.
In caz de apa moale cu o duritate a carbonului sub 80 se va administra doar 50% din doza intreaga.
Imediat dupa administrarea unei doze repetitive, se recomanda schimbarea a 30-50% din apa.
Doza se poate repeta a cincea zi, daca este necesar.
Dozaj: 10 ml pentru 40 l de apa.
Mod de administrare Ektol Fluid 100ml: Inainte de administrare orice carbon activ trebuie indepartat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C si aparatele de imbunatatire a nivelului de CO2. in cazul in care cu putin timp inainte de aplicarea Ektol Fluid s-au folosit alte preparate, se recomanda schimbarea a aproximativ 2/3 din apa, dupa care Ektol Fluid poate fi folosit in conditii de siguranta.
Administrarea altor medicamente in acelasi timp poate cauza efecte nedorite si necunoscute si trebuie deci evitata.
Interactiuni cu alte medicamente: Folosirea de tratamente ale apei in acelasi timp pot scadea eficienta Ektol fluid.
Daca pestele dumneavoastra prezinta reactii adverse, va rugam sa ne informati, sau consultati medicul veterinar sau farmacistul.
Efecte secundare: Nu se cunosc.
Incepeti cu o jumatate de doza inainte de a creste dozajul cu grija.
Pestii fara solzi (zvarluga, somnul) precum si pestii slabiti pot prezenta sensibilitate la medicatie.
Acestea vor fi excluse din tratament.
Precautii: Nevertebratele pot manifesta intoleranta in apa dulce (creveti, crustacee etc.).
Ektol Fluid este de asemenea un remediu adecvat pentru cazurile in care pestii prezinta simptome ale instalarii unei boli prin comportament (inotatoare lipicioase, frecarea de obiecte) dar nu se poate pune un diagnostic exact.
Inotatoare „cazute" (putrezirea inotatoarelor), ulceratii, mucegai la gura, umflarea ochilor (popeyes) si edemul sunt simptomele cele mai frecvente ale acestor infectii.
Medicatie pentru pestii de acvariu pentru tratarea putrezirii inotatoarelor si a altor infectii bacteriene externe cauzate de bacterii din speciile Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris si altele.
Solutie 100 ml ca aditiv pentru acvariile apa de acvarii de 400 l.
Ingredientene: 100 gr contin: Clorura de Benzalkonium 700 mg, Albastru de Metilen 40 mg.
Medicament pentru pesti Jbl Ektol Fluid 100 ml - 
Medicatie pentru pestii de acvariu in apa dulce pentru tratarea micozelor (Saprolegnia etc., infectilor cu paraziti unicelulari (Ichthyobodo, Ichthyophthirius, Chilodnella etc.), cu bacterii (Columnaris etc.)