CE CONTINEContine proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esentiali, cum ar fi triptofanul.
ISTORICMeiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa.
CUM ACTIONEAZACu un continut de aprox.
Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejeaza sistemul gastro-intestinal, stimuleaza sistemul nervos, contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului.
CUM SE CONSUMABoabele de mei se consuma fierte ca atare sau se pot adauga in diverse preparate: supa (meiul poate inlocui cu succes boabele de orez), pilaf, budinci, salate, prajituri..
Este alcalin, poate fi utilizat cu succes in combaterea acidozei.
Nu contine gluten, este putin alergen si se digera usor.
Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza si eventuale hemoragii.
PENTRU CE RECOMANDAMMeiul este o cereala integrala, asadar este foarte bogat in enzime digestive. 12% proteina, meiul este satios si hranitor.
CE CONTINEContine proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esentiali, cum ar fi triptofanul.
ISTORICMeiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa.
CUM ACTIONEAZACu un continut de aprox