Produsul este certificat bio.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
La un pahar de apa se pot adauga 1-2 lingurite de melasa, iar continutul este recomandat a fi baut dimineata, cand organismul are cea mai mare nevoie de energie.
Pentru a nu ataca dintii, Melasa este cel mai bine saa fie dizolvata in apa fierbinte si apoi bauta cu paiul, dupa ce se raceste.
Diabeticii pot profita de continutul glicemic moderat (55) al melasei, care alaturi de continutul practic zero de grasimi si un aport energetic de numai 32 de calorii reprezinta o alternativa sanatoasa la zaharul procesat si nu cauzeaza cresterea in greutate.
Melasa imbunatateste digestia si previne constipatia, avand calitati laxative care asigura eliminarea la timp a toxinelor din colon.
De asemenea, in Melasa se regasesc minerale ca mangan, potasiu (cu rol neurotransmitator ), seleniu (puternic antioxidant) sau vitamina B6 (necesara pentru dezvoltarea creierului si a pielii).
Calciul si magneziul asigura o dezvoltare normala a oaselor, prevenind osteoporoza sau fragilitatea acestora.
Nu numai ca este bogata si in calciu sau magneziu, dar Melasa neagra contine si un raport ideal intre concentratiile acestora, stiindu-se faptul ca aceste minerale sunt mult mai usor absorbite atunci cand vin impreuna.
Un alt mineral care se gaseste in Melasa este fierul, care ajuta la transportul oxigenului in sange si la prevenirea anemiei.
Fiind foarte bogata in cupru, Melasa ajuta la imbunatatirea rezistentei si structurii firului de par, regenerand firele cazute si chiar restaurand culoarea naturala a acestuia.
Produsul este certificat bio