Experienta dobandita si realizarile obtinute ca profesor de teorie, solfegii, dirijor de cor si pianist acompaniator o recomanda pe profesoara Eleonora Tomescu ca pe un muzician de prestigiu care prin implicarea sa in viata de concert a Romaniei si in pregatirea viitorilor muzicieni a contribuit la inflorirea vietii muzicale a capitalei.
Solfegiile din aceasta culegere completeaza firesc materialul de studiu individual alaturi de materialele existente..
Dificultatile melodice si ritmice au tinut cont de programa scolara si de capacitatea de reproducere vocala si expresiva a elevilor.
Aceste Solfegii sunt Melodii al caror continut muzical pregateste intelegerea textelor din repertoriul vocal si instrumental pe care elevii il studiaza.
Dupa studierea acestora in mod gradat, diferentiat si pe categorii de varsta, in cadrul unor evaluari, elevii de la scolile si colegiile de muzica vor face dovada insusirii celor mai importante cunostinte asimilate la un moment dat.
Solfegiile se concentreaza pe firescul discursului muzical, pe melodicitate si naturalete.
Este de inteles de ce solfegiile concepute atunci de catre profesoara Eleonora Tomescu aveau ca punct de reper punerea in dificultate a candidatilor.
In acea perioada competitia acerba pentru a obtine un loc la Conservatorul bucurestean necesita o pregatire intensa cu materiale de o dificultate tehnica sporita.
Solfegiile care se regasesc in acest volum au fost elaborate dupa anul 2000 si reprezinta o urmare a colectiei de Solfegii scrise intre anii 1980 si 2000.
Cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la infiintarea primului liceu de muzica din tara, azi Colegiul de Muzica Dinu Lipatti, in cadrul festiv la Ateneul Roman i s-a inmanat Diploma de Excelenta pentru aportul adus la cresterea prestigiului scolii si a invatamantului artistic romanesc.
Din 2007 este membra a UCIMR. (...) Muzicieni de prestigiu din lumea muzicala si academica, fosti elevi ai profesoarei Eleonora Tomescu, care au urmat studiile preuniversitare in Liceul de Muzica din Bucuresti, o considera pe profesoara lor un model de inalta probitate profesionala si morala, care le-a dezvoltat in mod armonios personalitatea, aptitudinile muzicale, creative si gandirea artistica.
Experienta dobandita si realizarile obtinute ca profesor de teorie, solfegii, dirijor de cor si pianist acompaniator o recomanda pe profesoara Eleonora Tomescu ca pe un muzician de prestigiu care prin implicarea sa in viata de concert a Romaniei si in pregatirea viitorilor muzicieni a contribuit la inflorirea vietii muzicale a capitalei