Descriere YEO:
Pe YEO găsești Memoriile unui matematician - Nicolae de la Curtea Veche, în categoria Memorialistica.
Indiferent de nevoile tale, Memoriile unui matematician - Nicolae Dinculeanu din categoria Memorialistica îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 60 Lei
Caracteristicile produsului Memoriile unui matematician - Nicolae
- Brand: Curtea Veche
- Categoria: Memorialistica
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Memoriile unui matematician - Nicolae Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Memoriile unui matematician - Nicolae de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Nicolae Dinculeanu n. 26 februarie 1925 Padea judetul Dolj este un
matematician american de origine romana membru de onoare al Academiei Romane din 2003 . Si-a sustinut teza de doctorat sub indrumarea renumitului profesor Octav Onicescu devenind el insusi in scurt timp un
matematician de talie internationala. Profesor la Universitatea din Bucuresti si la University of Florida Gainessville SUA are contributii importante in analiza matematica teoria masurii si a integralei teoria ergodica spatii de functii si procese stocastice. A publicat printre altele Spatii Orlicz de campuri de vectori teza de doctorat 1957 Elemente de analiza matematica. Manual pentru clasa a XI-a in colaborare cu Eugen Radu Editura Didactica si Pedagogica 1961 Manual de analiza matematica in colaborare cu Miron Nicolescu si Solomon Marcus Editura Didactica si Pedagogica 1962 1964 Teoria masurii si functii reale Editura Didactica si Pedagogica 1964 Integrarea pe spatii local compacte Editura Academiei Romane 1965 Vector Measure Pergamos Press Oxford 1967 Integration on Locally Compact Spaces Editura Noordhoff Leyden 1974 Vector integration and Stochastic Integration in Banach Spaces Editura John Wiley 2000 . Viata
unui om se afla dincolo de istoriile relatate despre ea. Oricat de mult ne-am stradui sa surprindem intr-o poveste complexa si coerenta esenta vietii cuiva incercarea e supusa limitelor inerente naturii umane lumea pe care ne straduim sa o intruchipam prin mijlocirea cuvintelor e fatalmente fragmentara reductiva si supusa ad infinitum revizuirilor si reconsiderarilor. Atunci care e scopul memoriilor al istoriilor pe care le spunem noi despre noi insine Cu siguranta astfel de texte isi propun nu numai sa ne ofere o fresca a unei epoci ci si sa ne indice reperele unei vieti. Miza esentiala a unei astfel de istorii personale este insa aceea de a sta drept marturie pentru existenta unei lumi autentice una in care personajele au iubit au suferit au scrutat tainele stiintei si mai ales in care protagonistii s-au straduit sa transmita generatiilor viitoare cunostintele si intelepciunea dobandite.
Memoriile profesorului
Nicolae Dinculeanu traseaza reperele
unui secol teribil din istoria Romaniei sfarsitul perioadei interbelice Al Doilea Razboi Mondial si comunismul. In plus matematicianul autoexilat in Occident pune fata in fata prin peregrinarile lui doua lumi care pana la un moment dat pareau ireconciliabile lumea tihnita si plina de minunatii a Vestului si lumea candva idilica a Romaniei strivita sub bocancii comunismului. In profunzime insa dincolo de numeroasele intamplari prin care a trecut povestitorul in viata lui se simte intotdeauna uneori blanda alteori austera dar mereu imbucuratoare prezenta Reginei Stiintelor.