Descriere YEO:
Pe YEO găsești Meridianul balcanic | Gisele Vanhese de la Institutul European, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Meridianul balcanic | Gisele Vanhese din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Meridianul balcanic | Gisele Vanhese
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 27 Lei
Caracteristicile produsului Meridianul balcanic | Gisele Vanhese
- Brand: Institutul European
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Meridianul balcanic | Gisele Vanhese Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Meridianul balcanic | Gisele Vanhese de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Din Cuprins:◊ Imagini, simboluri si arhetipuri in legenda balcanica a Fratelui-strigoi ◊ Legenda Fratelui-strigoi si Inviere de Lucian Blaga ◊ Intre numar si noapte. Ura me tri harqe de Ismail Kadare◊ Un Orient mai profund. Albania in poezia lui Dimitrie Bolintineanu ◊ Lamartine, De Rada si CalabriaPentru
Gisele Vanhese,
Meridianul balcanic este tocmai "acest loc fantasmatic ale carui vestigii sunt pastrate in texte ca intr-un palimpsest", imbinand "cele mai vaste taramuri cu o spiritualitate unica", adica un cerc traversand inima Europei pentru a reuni regiuni cu o istorie comuna, cu o literatura si un folclor similare si care se intinde, astazi, din Albania pana in Calabria si Sicilia. Din interiorul cercului astfel descris, autoarea distinge mai multe mituri/imagini de interes pentru cultura occidentala, carora le consacra pagini substantiale. Dintre acestea, ii retine atentia in mod deosebit tema folclorica a Fratelui-strigoi, generand un veritabil nucleu mitic indeosebi in Romania si Albania, dar si in rescrierile demarand din prima jumatate a secolului al XIX-lea si care au facut, apoi, epoca in modernism si postmodernism, la scriitori precum Lucian Blaga, Ismail Kadare, Besnik Mustafaj, Marguerite Yourcenar si Felicia Mihali. Nu ramane, in finalul lucrarii, fara ecouri nici imaginea Orientului: comparatistul stabileste similitudinile si diferentele fundamentale, asa cum apar ele in lumina unor poeme precum Les Orientales de Victor Hugo si Florile Bosforului de Dimitrie Bolintineanu.