Merișoarele sunt fructele mici ale unor arbuști care cresc pe pajiștile din zonele montane atât în America de Nord și de Sud (partea de est a Statelor Unite și a Canadei, Argentina și Chile) și se coc în noiembrie și decembrie, cât și în Europa, predominant în Olanda, la noi găsindu-se mai ales mai ales în zona Munților Apuseni, dar și în spații din Carpații Orientali și Meridionali, unde se coc la sfârșitul verii, în lunile august și septembrie. .. . . . 0,01g.
Sare:. . . 0,2g.
Proteine:. . . 73g. din care zaharuri:. . . 85g.
Carbohidrați:. . . 0,1g. din care acizi grași saturați: . . . 1,1g.
Grăsimi:. . . 1523kj/359kcal.
Valoare energetică:. . . .
Declarație nutrițională/100g:.
Ingrediente: merișor, zahăr, ulei de floare soarelui.. - Un consum regulat de merișoare ajută în combaterea bacteriei Helicobacter pylori.. - Merișorul este o sursă excelentă de antioxidanți și protejează organismul de radicalii liberi.. - Merișoarele ameliorează infecții la nivelul tractului urinar.. - Merișorul întărește sistemul imunitar.. - Merișorul are efect antiinflamator, manifestat mai ales asupra sistemului cardiovascular și asupra tractului digestiv.. - Fructele deshidratate sunt mai ușor de digerat și mai sățioase decât cele proaspete.. - Alimentele deshidratate sunt bogate în nutrienți și oferă o cantitate de energie de patru ori mai mare decât cea oferită de alimentele proaspete..
Beneficii:.
Alege din gama de fructe uscate, merișoarele, pentru a le consuma ca atare ca gustare între mese, fie în diferite combinații cu iaurt, salate și deserturi..
Merișoarele, dar și extractul de merișoare sunt renumite mai ales pentru efectele benefice pe care le au în tratarea problemelor ce apar la nivelul tractului urinar, însă acestea au o mulțime de alte efecte benefice, mai mult sau mai puțin cunoscute.. .
Aceste fructe sunt de culoare galbenă sau roșie, cu formă rotundă, dar și ovală (în funcție de soi), de dimensiunile unei cireșe, având un gust dulce-acrișor, puternic astringent.
Merișoarele sunt fructele mici ale unor arbuști care cresc pe pajiștile din zonele montane atât în America de Nord și de Sud (partea de est a Statelor Unite și a Canadei, Argentina și Chile) și se coc în noiembrie și decembrie, cât și în Europa, predominant în Olanda, la noi găsindu-se mai ales mai ales în zona Munților Apuseni, dar și în spații din Carpații Orientali și Meridionali, unde se coc la sfârșitul verii, în lunile august și septembrie