Fructele uscate sunt o alegere potrivită în a fi consumate atât ca atare, la micul dejun, ca gustare între mese, ca desert după masă, ori în diferite combinații de preparate, băuturi, iaurturi și gustări. .. . . . 0,01g.
Sare:. . . 0,2g.
Proteine:. . . 73g. din care zaharuri:. . . 85g.
Carbohidrați:. . . 0,1g. din care acizi grași saturați:. . . 1,1g.
Grăsimi:. . . 1523kj/359kcal.
Valoare energetică:. . . .
Declarație nutrițională/100g:.
Ingrediente: merișor, zahăr, ulei de floare soarelui.. - Pot întârzia procesul de îmbătrânire și efectele acestuia la nivelul memoriei, al pielii.. - Luptă cu anemia și îi calmează manifestările.. - Sunt o sursă bogată de antioxidanți și protejează organismul.. - întăresc sistemul imunitar.. - Ajută la creșterea mobilității vaselor de sânge la pacienții care suferă de boli ale inimii.. - Scad tensiunea arterială și nivelul colesterolului rău.. - Previn dezvoltarea diabetului și a anumitor afecțiuni la nivel cardiovascular.. - Consumul de merișoare în stare naturală sau sub formă de suc stimulează nu doar distrugerea celulelor canceroase, ci și ajută la eliminarea unor enzime proteice care produc inflamații, datorită combinației de vitamina C, fitonutrienți, fibre și acid salicilic.. - Previn căderea dinților și mențin sănătatea danturii.. - Fitonutrienții din merișoare sunt cei care reduc inflamația, merișoarele având efect antiinflamator asupra sistemului cardiovascular și asupra celui digestiv.. - Previn și tratează infecții la nivelul tractului urinar..
Sunt recunoascute și numeroasele beneficii ale acestor fructe pentru sănătate, printre care:.
Fructele uscate sunt o sursă bună de fibre, iar în ceea ce privește merișoarele doar ½ ceașca conține 185 de calorii; 3 grame de fibre, fitonutrienți.
Fie că le consumi proaspete sau deshidratate, te poți bucura oricând de valoroasele nutrimente din merișoare.
Totuși, trebuie să avem grijă la cantitatea de zahăr găsită în fructele confiate și să le consumăm în cantități moderate, ce nu vor dăuna organismului..
Beneficiile nutriționale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar fructele uscate sunt mult mai sănătoase pentru organism decât dulciurile cu conținut bogat de zahăr și coloranți.
Fructele uscate sunt o alegere potrivită în a fi consumate atât ca atare, la micul dejun, ca gustare între mese, ca desert după masă, ori în diferite combinații de preparate, băuturi, iaurturi și gustări