Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 1947 protocolul impus cu acest prilej orele la care membrii familiei regale luau masa ce alimente preferau si ce tipuri de Mese aveau loc cu diferite prilejuri.
A sustinut numeroase interviuri la Radio si Televiziune privind evenimentele culturale organizate de Muzeul National Cotroceni documentare legate de istoria Palatului Cotroceni si a regalitatii in Romania..
Stefania Dinu este o prezenta constanta in cadrul simpozioanelor meselor rotunde si dezbaterilor organizate de muzeele si institutiile de invatamant din Bucuresti si din tara dar si in paginile volumelor si revistelor de specialitate prin articole si studii avand ca teme principale istoria regalitatii Romania si contributia familiei regale la procesul de modernizare al societatii romanesti.
In calitate de muzeograf a organizat pe simeza Muzeului National Cotroceni expozitii de patrimoniu avand ca subiect viata cotidiana la Curtea Regala a Romaniei viata si activitatea unor personalitati al caror nume este legat de ansamblul de la Cotroceni alaturi de expozitii de fotodocumentare legate de aniversarea unor evenimente importante ale istoriei romanilor.
Xenopol - Iasi a volumului Monarhia in Romania - O evaluare Politica memorie si patrimoniu publicat la Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi 2012.
D.
Liviu Bratescu - Institutul de Istorie A.
Coordonarea in colaborare cu dr.
Absolventa a Facultatii de Istorie - Universitatea din Bucuresti iar din anul 2007 doctor in istorie al aceleiasi facultati cu teza Viata cotidiana la Curtea Regala a Romaniei 1914-1947 publicata cu acelasi titlu in cursul anului 2011 la Editura Cartex.
Stefania Dinu Stefania Dinu din anul 1994 muzeograf in cadrul Muzeului National Cotroceni si din decembrie 2016 - director general adjunct stiintific .
Edner iar Iosif Strassman a fost bucatarul Curtii regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai.
La Curtea regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea tot vreme de trei decenii germanul H. iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef acesta fiind in 1892 Ignace Goldenberger.
La Curtea regelui Carol I bucatar a fost timp de trei decenii francezul Papa Gillet ...
In acest context se incadra si familia regala a Romaniei care urma preceptele bucatariei franceze.
Odata cu trecerea timpului bucataria s-a innoit continuu si constant posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand bineinteles marilor familii regale. ...
Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 1947 protocolul impus cu acest prilej orele la care membrii familiei regale luau masa ce alimente preferau si ce tipuri de Mese aveau loc cu diferite prilejuri