"Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866-1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de Mese aveau loc cu diferite prilejuri.
Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul Curtii regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai." - Stefania Dinu.
La Curtea regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H.
La Curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger.
In acest context se incadra si familia regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze. [...] Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale. "Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866-1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de Mese aveau loc cu diferite prilejuri