Metoda comunicarii nonviolente in relatia dintre parinti si copii.
De la conflict la cooperare intr-un mediu plin de iubire, empatie si respect reciproc Acest manual ii indeamna pe parinti sa treaca dincolo de tehnicile tipice de disciplina prin crearea unui mediu bazat pe respect reciproc, siguranta emotionala si comunicare pozitiva si deschisa.
Rosenberg, fondator al Center for Nonviolent Communication. -Marshall B.
Pas cu pas, cu fiecare parinte, cu fiecare familie care imbratiseaza aceste principii, vom crea o lume in care toate nevoile pot fi implinite in mod pasnic.
Impartasiti-le cu partenerul de viata, cu prietenii si cu copiii vostri.
Incercati nu doar sa cititi aceasta carte, ci sa traiti dupa aceste principii. -Monica Reu, trainer certificat al Center for Nonviolent Communication Din aceasta carte extrem de importanta si de practica puteti invata instrumentele si abilitatile de care aveti nevoie pentru a-i pregati cu adevarat pe copii pentru viata.
Cititi aceasta carte cu un jurnal si un creion alaturi, caci fiecare capitol va ofera exercitii practice si oportunitatea de a reflecta la lucrurile care conteaza cu adevarat, pentru a trai viata alaturi de cei dragi constient si intentionat.
Vom uita acest razboi al relatiilor pe care, prin gandirea noastra plina de invinuiri, frica si neincredere, il perpetuam de generatii in familiile noastre, in salile de clasa si in societate.
Ne invata ca putem gandi si simti intr-un limbaj al compasiunii, care ofera empatie si respect si ne ajuta in intelegerea celuilalt.
Avand la baza Comunicarea Nonviolenta, o filosofie de viata formulata de Marshall Rosenberg, cartea porneste de la principiul ca in spatele fiecarui comportament, al nostru sau al copiilor nostri, se afla intentia de a ne implini o nevoie, iar nevoile tuturor sunt la fel de importante si de reale.
Cuprinde numeroase tehnici de comunicare, exercitii practice, activitati si instrumente validate de mii de familii din intreaga lume.
Autoarele, Sura Hart si Victoria Kindle Hodson, ne propun un proces in 7 pasi prin care putem deveni acei parinti care sunt capabili sa ofere respect si siguranta emotionala, structura si limite ferme, dar pline de iubire, cooperare si un model de comunicare empatica.
Activitatile, povestile si resursele ii ajuta pe parinti sa aplice imediat cele sapte chei in orice situatie parentala.
Metoda comunicarii nonviolente in relatia dintre parinti si copii (editia a II-a a cartii Arta parentajului plin de respect) este o carte pentru parinti si copii deopotriva.
Bazata pe conceptul de comunicare nonviolenta al lui Marshall Rosenberg, cartea ii ajuta pe parinti sa inlature mai eficient barierele care stau in calea relatiei cu copiii, evitand limbajul si obiceiurile distructive care impiedica parintii si copiii sa se inteleaga unul pe altul.
Cele sapte principii propuse redefinesc familia dominata de parinti, invatandu-i pe acestia: • sa obtina respectul reciproc parinte/copil fara supunere; • sa stabileasca limite ferme fara a folosi cerinte sau constrangerea; • sa dea copiilor puterea de a se deschide, a coopera si a-si realiza propriul potential innascut.
Metoda comunicarii nonviolente in relatia dintre parinti si copii.
De la conflict la cooperare intr-un mediu plin de iubire, empatie si respect reciproc Acest manual ii indeamna pe parinti sa treaca dincolo de tehnicile tipice de disciplina prin crearea unui mediu bazat pe respect reciproc, siguranta emotionala si comunicare pozitiva si deschisa