Lãptişorul de matcã are probabil cea mai mare concentraţie de vitamina B5 (antioxidant puternic) dintre toate produsele naturale cunoscute.
Acest supliment poate sta in frigider fara nici o problema pentru 12 luni; totuşi, ca la orice alt aliment, de indata ce recipientul este deschis, este bine sa : se consume conţinutul cat mai repede posibil; se inchide atent ambalajul dupa fiecare utilizare a produsului..
RECOMANDARI DE PASTRARE: A se pastra la frigider.
CONTRAINDICAT IN: enterocolita, diaree; obezitate; exces de colesterol si lipide in sange; diabet zaharat; hiperexcitabilitate sexuala; ateroscleroza cerebrala avansata şi manie; tulburari glicoregulatorii; insuficienţa pancreatica exocrina; persoanelor gastrectomizte (carora li s-a indepartat total sau partial stomacul afectat de cancer); persoanelor cu anumite tulburari alergice precum si celor a caror tiroida, rinichi si testicule sunt hiperactive.
Miere Polen LAPTISOR MATCA INTARESTE IMUNITATEA! PRECAUTII: Nu se administreaza copiilor cu varsta sub 1 an.
Efectele cele mai intense apar in cazul unui consum zilnic si constant, pe perioade cuprinse intre 14 si 30 de zile.
Se recomanda 2-4 cure pe an (cate o luna la inceput de trimestru). • Copii: de 2-3 ori pe zi cate o lingurita.
SE VOR LUA URMATOARELE DOZE: • Adulti: de 2-3 ori pe zi cate o lingura.
Cu cat se tine mai mult timp in gura, cu atat elementele sale nutritive sunt mai bine asimilate.
Este indicat sa se mestece foarte bine, pentru a se amesteca in saliva, pana cand compozitia devine fluida, ceea ce ii sporeste efectul alimentar si terapeutic.
MOD DE UTILIZARE: Ingerarea este bine sa se faca dimineata, pe stomacul gol si cu jumatate de ora inainte de mesele principale. • Acizii organici: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric etc., cu un rol deosebit in functionarea organismului uman; • Substantele minerale,: potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul, sunt prezente sub o forma biologica usor asimilabila de organism.
Dintre care cele mai importante enzime prezente in Miere amintim :amilaza, invertaza, catalazele, lipaza.
Principalele vitamine regasite in Miere sunt cele din complexul B, iar in cantitate mai mica vitaminele C, A, D, si K.
MIEREA CONTINE URMATOARELE ELEMENTE: – apa, zaharuri nereductoare, gome si dextine, substante minerale, proteine, acizi organici, fermenti,vitamine, hormoni, in total 435 de substante organice.
Polenul mai conţine: minerale importante, ca fierul şi magneziul, Numeroase microelemente, multa lecitina şi in special acizi nucleici.
Suplimentarea cu Polen a regimului alimentar adauga organismului substanţe de baza ale acizilor nucleici, realizandu-se astfel o moderna terapie celulara necostisitoare.
Vitamina E reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon şi de bioxidul de sulf, gaze atat de periculoase pentru oraseanul zilelor noastre.
Un gram de Polen conţine suficienta rutina pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
Polenul conţine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul, şi tot asemenea provitamina A. necesari organismului, pentru marirea puterii de rezistenţa. – care joaca un rol important in prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi.
POLENUL CONŢINE: -substanţe indispensabile vieţii ca: aminoacizi (metionina, valina, jizina, cistina, glutamina etc.) care accelereaza funcţionarea ficatului şi implicit dezintoxicarea organismului; grasimi şi mai ales acizi nesaturaţi – linol, acid linolic, acid arahidonic.
CONŢINE: • apa; • proteine; • amino-acizi esenţiali (intreaga gamã); • glucide 11 %; • acizi graşi (5%); • vitamina B5 (150-250 mg %); • calciu; • magneziu; • sodiu; • potasiu; • zinc; • cupru; • fier; • mangan; • vitaminediverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K).
Gramaj: 200g.
Lãptişorul de matcã are probabil cea mai mare concentraţie de vitamina B5 (antioxidant puternic) dintre toate produsele naturale cunoscute