Miere de salcâm - este o Miere monofloră culeasă în general de la o singură specie de plantă, respectiv salcâm.
Mierea de salcâm este un excelent tonic pentru copii, convalescenţi, pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru femeile însărcinate..
Amestecul se bea seara înainte de culcare, însă tratamentul trebuie sprijinit de un regim alimentar adecvat.
Consumul de Miere de salcâm mai este recomandat în afecţiuni ca de exemplu: Gastrita hiperacidă – mierea de salcâm trebuie diluată în apă caldă şi luată cu 90-120 de minute înaintea mesei, diminuează aciditatea gastrică şi se absoarbe repede, calmând pirozisul „arsurile” (se dizolvă o lingură de Miere în 100 ml apă)
Ulcer &ndash
Se prepară un amestec din Miere de salcâm diluată în 200 ml de lapte nefiert.
Mierea de salcâm are un efect tonic general, calmează tusea, este antiseptică şi este folosită în tratamentul asteniei şi nevrozelor. În totalitate, mierea de salcâm conţine 435 substanţe.
Mierea de salcâm are un conţinut în fructoza mai mare decât al celorlalte tipuri de Miere (41,7%) şi conţine 10% zaharoză şi maltoză şi 34,7% glucoză, având pH-ul 4.
Mierea de salcâm conţine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrină, compuşi ai azotului.
Este asimilată foarte uşor de organism, oferind energie şi substanţe bioactive şi nutritive.
Miere de salcâm - este o Miere monofloră culeasă în general de la o singură specie de plantă, respectiv salcâm