MIERE cu PASTURA Fagurele Auriu - este un produs apicol mai putin cunoscut de catre consumatori, insa cu proprietati mult mai ridicate fata de polen.
A se administra cu prudenta copiilor mici, diabeticilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor alegice la produsele apicole.
Compozitie / ProspectMIERE poliflora 97%, PASTURA 3% (polen supus transformarilor biochimice la nivelul stupului, sub actiunea microorganismelor, a substantelor adaugate de albine, a temperaturii si umiditatii).
Administrare3 lingurite pe zi..
In plus, PASTURA nu poate fi administrata persoanelor ce sufera de diabet sau persoanelor cu afectiuni grave ale tractului digestiv.
Laptisorul de matca si mierea) sau diverse ceaiuri din plante (in functie de afectiune) ce duc la o accentuare a efectelor benefice pentru organism.
Atentionare: ca si celelalte produse apicole PASTURA nu trebuie administrata persoanelor alergice la polen.
In acelasi timp, prin maruntire, invelisul exterior al polenului este distrus, acesta fiind mult mai usor digerabil.fata de polen, valoarea nutritiva si antibiotica a pasturii este de trei ori mai mare, continand mai multe monozaharide, vitamina K, E, C, enzime, polen cu exina lizata, antibiotice naturale, carotenoizi, lipide, carbohidrati, minerale si multe oligoelemente.
Datorita antibioticelor continute si a acidului lactic, PASTURA poate fi pastrata un timp mai indelungat, chiar pana la 17 ani (in conditii corespunzatoare).
Recomandata in:tratarea afectiunilor tubului digestiv (se administreaza cate 10 grame/zi)tratarea anemiei care pote fi vindecata printr-o cura cu PASTURA de 90 de zile (cate 10- 15 grame/zi).hepatitele pot fi ameliorate prin administrarea a 10-30 grame PASTURA in trei reprize/zi, la 30 minute dupa mese.detoxifierea organismului datorita continutului de seleniu, un mineral esential cu puternica actiune antioxidanta.cresterea imunitatii organismului printr-o cura cu PASTURA timp de 30 zile.scaderea efectelor negative in cazul consumatorilor de bauturi alcoolice si tigari (stimuleaza absorbtia seleniului, lucru deficitar in cazul acestor categorii de oameni)benefica in cazul afectiunilor sistemului nervos se administreaza cate 10 -15 grame/ziintervine in tratarea calcemiilor se administreaza cate 10-15 grame/zi.
In toate aceste cazuri la cura cu PASTURA pot fi adaugate si alte produse apicole (ex.
Sub influenta conditiilor de umiditate si caldura din stup, stimulat de enzimele cu care este imbogatit polenul, are loc un proces de fermentatie ce dureaza aproximativ 3 luni de zile (in trei etape), dupa care rezulta pastura.
Compozitia pasturii:fata de polen, PASTURA are o compozitie mult mai complexa datorita proceselor de fermentatie si a enzimelor si substantelor cu care albinele imbogatesc polenul.
Peste acest amestec albinele adauga un strat de MIERE si unul de ceara.
Acolo albinele tinere maruntesc polenul si ii adauga o serie de enzime, dupa care este tasat pana cand celulele sunt umplute aproximativ 2/3.
Polenul proaspat recoltat de albine este descarcat in celulele fagurilor din cuib.
MIERE cu PASTURA Fagurele Auriu - este un produs apicol mai putin cunoscut de catre consumatori, insa cu proprietati mult mai ridicate fata de polen