Mierea Poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nefiind niciuna predominanta.
Continut energetic: 3000 Kcal/kg.
Daca se prefera lichida, se va incalzi moderat (max 40 grade), pe baie de apa.
Procesul de cristalizare nu-i afecteaza calitatile.
Fiind un produs natural, mierea de albine cristalizeaza in timp.
Consumul de Miere de albine poate preveni tulburarile de crestere si demineralizarea oaselor.
De asemenea, este un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale.
Mierea este indicata in cazurile de anorexie, in special la copii.
Actiuni benefice ale acestui produs apicol natural: Mierea are proprietati antibacteriene, stimuleaza pofta de mancare, faciliteaza digestia, imbunatateste activitatea inimii si ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange.
De asemenea, mierea contine enzime, cum ar fi invertaza, amilaza, catalaza, acizi organici (lactic, gluconic), saruri minerale precum fierul, potasiul, calciul si fosforul.
Mierea contine, in cantitati mici vitaminele din complexul B si vitamina C.
Datorita compozitiei (zaharurisimple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila.
Este considerata o Miere "completa", fiind recomandata pentru diferite afectiuni.
Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite.
Mierea Poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nefiind niciuna predominanta