Calitatile de medicament ale mierii se cunosc inca din antichitate din aceasta cauza a fost numita hrana vie Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism oferind energie si substante bioactive si nutritive Dintre numeroasele tipuri de Miere fiecare cu proprietatile ei specifice mierea de salcam este un tonic general care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor Mierea de salcam contine vitaminele B B B B enzime flavoane flavonoide compusi aromatici fitohormoni acizi organici lactic oxalic citric malic dextrina compusi ai azotuluiAceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de Miere si contine zaharoza si maltoza si glucoza avand pHul In total mierea de salcam contine substanteMierea de salcam este monoflora ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta in acest caz din salcamCuloarea mierii de salcam imediat dupa recoltare este transparenta insa depinde de fagurii in care a fost facuta Astfel poate avea nuante de la incolor la galben pai sau galben deschisMierea de salcam are un gust placut dulce este vascoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare cand este proaspataCristalizarea este un proces natural si depinde de raportul dintre glucoza si fructoza din componenta mierii si de temperatura mediului Datorita unei cantitati mari de fructoza aceasta nu se cristalizeaza decat dupa un an si jumatate doi ani dar nici atunci in totalitate.
Calitatile de medicament ale mierii se cunosc inca din antichitate din aceasta cauza a fost numita hrana vie Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism oferind energie si substante bioactive si nutritive Dintre numeroasele tipuri de Miere fiecare cu proprietatile ei specifice mierea de salcam este un tonic general care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor Mierea de salcam contine vitaminele B B B B enzime flavoane flavonoide compusi aromatici fitohormoni acizi organici lactic oxalic citric malic dextrina compusi ai azotuluiAceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de Miere si contine zaharoza si maltoza si glucoza avand pHul In total mierea de salcam contine substanteMierea de salcam este monoflora ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta in acest caz din salcamCuloarea mierii de salcam imediat dupa recoltare este transparenta insa depinde de fagurii in care a fost facuta Astfel poate avea nuante de la incolor la galben pai sau galben deschisMierea de salcam are un gust placut dulce este vascoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare cand este proaspataCristalizarea este un proces natural si depinde de raportul dintre glucoza si fructoza din componenta mierii si de temperatura mediului Datorita unei cantitati mari de fructoza aceasta nu se cristalizeaza decat dupa un an si jumatate doi ani dar nici atunci in totalitate