Descriere YEO:
Pe YEO găsești Mierea salbatica - Valentin Busuioc de la Valentin Busuioc, în categoria Beletristica.
Indiferent de nevoile tale, Mierea salbatica - Valentin Busuioc din categoria Beletristica îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 40 Lei
Caracteristicile produsului Mierea salbatica - Valentin Busuioc
- Brand: Valentin Busuioc
- Categoria: Beletristica
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Mierea salbatica - Valentin Busuioc Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Mierea salbatica - Valentin Busuioc de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Literatura ofera surprize placute. Astfel este aparitia unui roman semnat de un poet cu frumoasa reputatie si o cariera de succes.
Valentin Busuioc este un poet care isi cultiva cu seriozitate arta dar si, in sine, o natura lirica. Lucrul acesta se simte in paginile debutului sau ca romancier dar nu gasim in ele proza poetica. Este o naratiune adevarata, bine construita, o opera epica realizata cu maturitate si luciditate. Infuziile de lirism ca si cele memorialistice apar pretioase, ca mierea
salbatica prelinsa intre fraze. Poetul
Valentin Busuioc este, de la inceput, un prozator care conteaza. - Horia Garbea "Echipati ca pentru o mare aventura, la poalele padurii ma asteptau Lica, un bun prieten, Parvan, fostul meu profesor de educatie fizica si director al scolii, si Razvan, baiatul lui, mai mic cu cinci ani decat mine. Ar fi vrut sa vina si fii lui, insa erau la scoala, tocmai la Bacau. El se invoise de la serviciu. Mi-au aratat funiile cu care urma sa ne cataram in copaci, securea si cutitul erau cum le cerusem, cu toatele noi, pe ele nu se scursese vreodata vreun firicel de sange, bricheta, dar si o cutie de chibrituri, ca rezerva, cinci gamele din inox, pentru pastrat mierea, cinci saci de celofan gros, pentru faguri, alte patru gamele mai mici pentru polen, pastura, propolis si laptisor de matca. Apa nu am luat, Lica a spus ca sigur gasim un izvor pe-acolo, e plina padurea de izvoare, paraul cel mare acolo isi are obarsia. Urma sa plecam dupa mierea
salbatica, si numai primii doi stiau unde o vom gasi, eu nu-mi mai aminteam decat franturi, cand participasem la prima si ultima mea expeditie; Razvan era prea mic pe-atunci pentru a rezista unui asemenea drum. Sarcina catararii in copaci ii revenea lui acum, zecile de piscuri muntoase cucerite impreuna cu fratele lui, Bogdan, il faceau sa devina tanara noastra speranta. Lica si Parvan trecusera cu brio de 75 de ani, insa aratau si se purtau ca unii de vreo saizeci, si poate ca si aerul curat, linistea si mancarea sanatoasa contribuisera la asta..."