Descriere - Migdalul (Prunus dulcius) apartine familiei Rosaceelor si subfamiliei Prunoidaceelor(genul Amygdalus).
Astazi plantatiile de migdal se gasesc in Grecia, Italia, Spania si California.
- Migdalele blansate sunt Migdale oparite cu aburi si apoi decojite.
- Contin vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre.
- De altfel, studiile arata ca 20-25 de Migdale (circa 40 de grame) consumate zilnic acopera 12 la suta din cerintele nutritionale de proteine ale organismului si 35 la suta din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului.
- In plus, aceeasi cantitate de Migdale contine echivalentul de calciu al unui sfert de ceasca de lapte.
Proprietati - Pretiosii samburi asigura organismului portia necesara de acizi grasi simplu si multiplu nesaturati, de vitamina B si E, de proteine si calciu, magneziu, acid folic si potasiu.
- Aceste importante substante hranitoare au un efect pozitiv asupra organismului si a sanatatii noastre.
- Delicioase si hranitoare, migdalele reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit.
- Contribuie la reducerea nivelului colesterolului -rau\' din sange, dar si la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc in aparitia bolilor de inima.
- Astfel, cele mai noi studii arata ca migdalele contribuie la combaterea obezitatii si imbunatatesc raspunsul organismului la insulina, normalizand nivelul glicemiei.
- Datorita concentratiei ridicate de proteine, de fibre si de grasimi mononesaturate, migdalele stimuleaza digestia si ajuta la combaterea constipatiei.
- In plus, acestea accelereaza metabolismul si induc rapid senzatia de satietate, putand fi incluse cu succes in dieta persoanelor care doresc sa slabeasca.
- Totusi, acestea nu trebuie sa consume mai mult de 40 de grame de Migdale pe zi, deoarece au un indice caloric crescut.
Continut - O punga contine 125 de grame de Migdale europene blansate, produs certificat ecologic.
- Valori nutritionale: valoare energetica 2656kj/643kcal, grasimi 56g,(din care acizi grasi saturati 4,3g),proteine 23g, glucide 5,6g(din care zaharuri 1,4g), fibre 12g, sare <0,01g.
- Poate contine urme de alte nuci, alune si resturi de fructe cu coji
Consum - Potrivite pentru copt, rontait, dar si pentru prepararea diverselor deserturi, ideale pentru sportivi.
- Pot fi consumate in orice moment al zilei.
.
El poate atinge o inatime de pana la 6 m.
- Migdalul este originar din Orientul Mijlociu si Asia Centrala, unde este cultivat de aproximativ 4000 de ani.
Descriere - Migdalul (Prunus dulcius) apartine familiei Rosaceelor si subfamiliei Prunoidaceelor(genul Amygdalus)