Autorul bestsellerului national, 
Maria Tanase.
Artista, omul, legenda (Corint, 2019).
A Guide through Archives, Research Institutions, Libraries, Societies, Museums and Memorial Places (in colab., Commissioned by Stiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur, 2004), 
Stasi si Securitatea (in colab., Humanitas, 2005), 
Rimaru - Butcher of Bucharest (in colab., Profusion Book Publishing House, 2012), 
Agentul nostru Victor (Polirom, 2018) si 
Maria Tanase.
Atacul asupra Legatiei RPR de la 
Berna (februarie 1955) (Polirom, 2003), 
Vademekum Contemporary History Romania. 15 noiembrie 1987, Brasov (in colab.,Polirom, 2003; 2017), 
Cei cinci care au speriat Estul.
Serviciul de cadre al PCR ca politie politica (in colab., Polirom, 2002), 
Ziua care nu se uita.
A publicat 
Securistii partidului.
A fost consilier de stat pe probleme de securitate nationala la Cancelaria prim-ministrului, director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe. - Aurora LiiceanuStejarel Olaru este istoric, politolog, lector universitar, expert in istoria serviciilor de informatii.
Si a atins-o.
Cand insingurata si aproape de abandon, cand disperata si supusa, adesea neinteleasa si folosita, dar mereu perseverenta, ambitioasa, visand cu indarjire sa atinga perfectiunea.
In drumul spre glorie, Nadia a trecut prin stari diferite.
Contextul si imprejurarile in care Nadia Comaneci a crescut si s-a format, familia, gimnastele din generatia sa, antrenorii, si mai ales puzderia de informatori, securisti si decidenti politici, care au tesut o incalcita plasa de relatii in jurul ei menita sa o tina captiva in mod irevocabil, toate acestea sunt scoase la iveala de autor.
Acum, dupa zeci de ani, studiind aceste dosare pana nu de mult secrete, Stejarel Olaru a construit o carte de istorie, insa una ca un roman, in parte de groaza, in parte politic.
Cartea lui Stejarel Olaru nu este doar o biografie traditionala.
Cu totii ii urmareau orice miscare, orice vorba si orice gand si impletisera, la cererea politiei politice de atunci, infricosatoarea Securitate, o plasa nevazuta din care marea sportiva a reusit sa scape abia in toamna lui 1989.
Dar despre Nadia, devenita parte a avutiei nationale a Romaniei socialiste, se mai scria in penumbra, iar admiratorii sai, care adunau material documentar pentru un roman straniu, in parte de groaza, in parte politic, erau cei din lumea sa: antrenorii, oficialii federali, medicii, asistentele, coechipierii...
Din admiratie, despre ea s-au scris scenarii de filme artistice si documentare, biografii, romane si chiar carti pentru copii.
Artista, omul, legenda, revine dupa doi ani de documentare cu o noua carte de istorie care va captiva pasionatii genului.
In 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comaneci a devenit simbolul perfectiunii in gimnastica.
Autorul bestsellerului national, 
Maria Tanase