Nattokinaza este o enzima proteolitica obtinuta in mod natural din hrana traditionala japoneza Natto din boabe de soia fermentate cu Bacillus subtilis nattoSerrapeptaza Serratiopeptidaza este o enzima proteolitica obtinuta prin fermentatia controlata a tulpinilor nepatogene ale bacteriei Serratia spp reducerea riscului formarii trombilor la nivel cardiovascular pulmonar cerebral renal hepatic ocular imbunatateste fluxul si fluiditatea sanguina regleaza procesele de coagulare sanguina reduce agregarea trombocitelor reduce acumularea de fibrina in sistemul circulator prin activarea plasminogenului si a plasminei mentine tensiunea arteriala normala relaxeaza peretele vascular reduce inflamatia ingrosarea si ridigizarea peretelui vascular arterial si venos reduce progresia placii aterosclerotice refacerea tesuturilor cerebrale digestive articulare urogenitale pulmonare ORL vasculare dupa traumatisme sau interventii chirurgicale creste drenarea fluidelor acumulate in jurul plagii reduce procesele inflamatorii descompune proteinele periculoase de ex exces de mucus fibrinogen fibrina cheaguri de sange placi aterosclerotice tesuturi cicatriciale proteine care cauzeaza umflarea si durerea articulatiilor alte proteine inflamatorii lasand toate structurile sanatoase reducerea durerii cauzata de leziuni scade eliberarea bradikininei amina implicata in aparitia durerii prin mecanism local reducerea agresivitatii infectiilor in sfera ORL si pulmonara dizolva biofilmul creat de bacterii cu rol de protectie reduce vascozitatea mucusului de la nivelul cailor aeriene si a sinusurilor fara a produce uscarea mucoaselor favorizeaza eliminarea mucusului din bronhii si reduce inflamatia acestora reducerea chisturilor ovariene a fibroamelor mamare si uterine acumularilor cerebrale de amiloid tesuturilor cicatriciale reduce si dizolva acumularile de fibrina si alte tesuturi moarte sau deteriorate fara afectarea tesuturilor vii.
Nattokinaza este o enzima proteolitica obtinuta in mod natural din hrana traditionala japoneza Natto din boabe de soia fermentate cu Bacillus subtilis nattoSerrapeptaza Serratiopeptidaza este o enzima proteolitica obtinuta prin fermentatia controlata a tulpinilor nepatogene ale bacteriei Serratia spp reducerea riscului formarii trombilor la nivel cardiovascular pulmonar cerebral renal hepatic ocular imbunatateste fluxul si fluiditatea sanguina regleaza procesele de coagulare sanguina reduce agregarea trombocitelor reduce acumularea de fibrina in sistemul circulator prin activarea plasminogenului si a plasminei mentine tensiunea arteriala normala relaxeaza peretele vascular reduce inflamatia ingrosarea si ridigizarea peretelui vascular arterial si venos reduce progresia placii aterosclerotice refacerea tesuturilor cerebrale digestive articulare urogenitale pulmonare ORL vasculare dupa traumatisme sau interventii chirurgicale creste drenarea fluidelor acumulate in jurul plagii reduce procesele inflamatorii descompune proteinele periculoase de ex exces de mucus fibrinogen fibrina cheaguri de sange placi aterosclerotice tesuturi cicatriciale proteine care cauzeaza umflarea si durerea articulatiilor alte proteine inflamatorii lasand toate structurile sanatoase reducerea durerii cauzata de leziuni scade eliberarea bradikininei amina implicata in aparitia durerii prin mecanism local reducerea agresivitatii infectiilor in sfera ORL si pulmonara dizolva biofilmul creat de bacterii cu rol de protectie reduce vascozitatea mucusului de la nivelul cailor aeriene si a sinusurilor fara a produce uscarea mucoaselor favorizeaza eliminarea mucusului din bronhii si reduce inflamatia acestora reducerea chisturilor ovariene a fibroamelor mamare si uterine acumularilor cerebrale de amiloid tesuturilor cicatriciale reduce si dizolva acumularile de fibrina si alte tesuturi moarte sau deteriorate fara afectarea tesuturilor vii