Nautul este recunoscut ca fiind un aliment benefic pentru organism.
Pentru o savoare desavarsita, nautul poate fi servit alaturi de un sos realizat din rosii organice si ierburi aromatice pe baza de cimbru, oregano sau frunze de dafin..
In plus, este recomandat sa adaugi sare la finalul procesului de gatire, pentru a evita spargerea si intarirea invelisului.
Timpul aproximativ de gatire dupa inmuiere este de 60 de minute (sau 30 de minute in oala sub presiune).
Timpul recomandat de inmuire inainte de gatire este de 8-12 ore.
Nautul este ingredientul principal in retetele de falafel si humus.
Se potriveste foarte bine in preparatele picante si se poate folosi in salate, mancaruri gatite la tigaie, curry si alaturi de legume prajite.
Nautul este un aliment usor si putin dulceag fiind deosebit de cunoscut in lumea retetelor orientale si este acum foarte popular si la noi.
Aceasta leguma se remarca prin continutul bogat de proteine, un mare procent din boaba de Naut este alocat acestui nutrient care contribuie in mod natural la dezvoltarea si mentinerea masei musculare.
Boabele de Naut de la Alliance Bio sunt provenite din culturile organice din sud-vestul Frantei si sunt un ingredient excelent pentru cei care doresc sa isi diversifice dieta cu produse hranitoare si sanatoase.
De o calitate nutritiva deosebita datorita continutului ridicat de proteine si carbohidrati asimilabili, acesta contine acizi grasi nesaturati, saruri minerale, vitamine si fibre.
Nautul este recunoscut ca fiind un aliment benefic pentru organism