Descriere: Îndulcitor 100% natural din planta Ștevia rebaudiană.
De 200 ori mai dulce decât zahărul.
Are și efect hipoglicemic, hipotensiv la persoanele cu hipertensiune, nu și la cele cu tensiune normală.
Antibacterian - consumul curent scade incidența cazurilor de răceală și gripă.
Nu conține conservanți.
Nu are efecte secundare nici măcar la utilizarea pe termen lung.
Nu dă dependență.
Este excretată în totalitate, sub formă de steviol, prin urină și materii fecale, rasa umană neputând metabo-liza steviozidă (nu poate străbate membrane celulară).
Având o putere foarte mare de îndulcire se utilizează în cantități foarte mici.
Este 100% solubilă în lichide: apă, ceai, sucuri, lapte, etc.
Are acțiune antihiperglicemică, insulinotropică și glucagonostatică - la cei ce suferă de diabet zaharat, mai ales în diabetul zaharat de tip II.
Stimulează secreția de insulină prin acțiune directă pe celulele beta-pancreatice (celulele insulelor Langer-hans - secretoare de insulină).
Crește nivelul energetic al organismului și stimulează activitatea cerebrală.
Acțiune hipotensivă la persoanele cu hipertensiune arterială, fără a afecta în vreun fel persoanele cu tensiune normală (acționează ca antagonist de ion de calciu), stimulând diureza, natriureza și scăzând reabsorbția glucozei în tubii renali.
Prezintă acțiune antibacteriană - inhibă creșterea și reproducerea bacteriilor și a altor agenți patogeni în organism Consumul curent de steviozidă scade incidența cazurilor de răceală și gripă.
Previne apariția cariilor dentare - poate fi folosită ca apă de gură, la fabricarea pastelor de dinți și a gumei de mestecat.
Nu fermentează, spre deosebire de zahăr.
Constituie alegerea perfectă pentru bolnavii cu candidoza localizată mai ales la nivelul tubului digestiv, cu enterocolite de fermentație, etc.- pentru care zahărul și chiar mierea sunt contraindicate.
Constituie alegerea perfectă pentru persoanele ce suferă de obezitate sau care vor să-și mențină greutatea în limite normale deoarece aduce 0 calorii în organism, stimulează normalizarea greutății prin scăderea "poftei de dulce" deoarece are o dublă acțiune :pe de o parte direct pe centrul foamei și sațietății din hipotalamus, pe de altă parte pe terminațiile nervoase gastrice- dând senzația de sațietate gastrică - la administrarea cu 20 de minute înainte de masă.
Stimulează și reglează procesele digestive și funcțiile tubului gastrointestinal, stimulând chiar "repararea" problemelor minore gastrointestinale.
Compoziția chimică -extract uscat din ștevia rebaudiană 10 g,-apă distilată 37g,-alcool etilic 3g.-îndulcitor 100% natural..
Descriere: Îndulcitor 100% natural din planta Ștevia rebaudiană.
De 200 ori mai dulce decât zahărul.
Are și efect hipoglicemic, hipotensiv la persoanele cu hipertensiune, nu și la cele cu tensiune normală.
Antibacterian - consumul curent scade incidența cazurilor de răceală și gripă.
Nu conține conservanți.
Nu are efecte secundare nici măcar la utilizarea pe termen lung.
Nu dă dependență.
Este excretată în totalitate, sub formă de steviol, prin urină și materii fecale, rasa umană neputând metabo-liza steviozidă (nu poate străbate membrane celulară).
Având o putere foarte mare de îndulcire se utilizează în cantități foarte mici