George Balan s-a nascut la 11 martie 1929 la Turnu Magurele.
Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu din Bucuresti in anul 1955, devine asistent, apoi lector si conferentiar la acelasi institut, unde preda mai bine de doua decenii Muzicologia.
Oferindu-ne totodata o calatorie inaltatoare prin creatia sa poetica, ne ajuta sa ne apropiem mai mult de omul si geniul Eminescu..
Pe parcursul lecturii acestei carti, renumitul muzicolog George Balan ne contureaza intr-un mod clar si precis, aproape dandu-ne senzatia unei treziri, o imagine cu totul surpinzatoare - si inedita fata de cea care exista deja - a poetului nostru national Mihai Eminescu.
Dupa cativa ani de peregrinari prin diferite tari se stabileste in Germania, unde traieste si astazi.
La Sankt Peter, nu departe de Izvoarele Dunarii, pune bazele unei scoli de cultura muzicala clasica si ascultare constienta a marii muzici, scoala numita Musicosophia.
Aceasta bogata activitate este incununata de un ciclu de conferinte tinute pe durata mai multor ani la Ateneul Roman, dar si in alte orase din tara.
Inca din anii ’70 se simte amenintat de Securitatea care-l urmarea indeaproape si, profitand de o invitatie la un simpozion international, in anul 1977 hotaraste sa nu se mai intoarca in Romania.
Doctor in estetica muzicala, in aceasta perioada studiaza si Filosofia, iar mai apoi Teologia.
Timp de cativa ani buni este realizatorul unei foarte cunoscute emisiuni de muzica clasica la postul national de radio, si are de asemenea o bogata activitate editoriala, publicand un numar mare de carti de critica muzicala si filosofia muzicii.
George Balan s-a nascut la 11 martie 1929 la Turnu Magurele.
Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu din Bucuresti in anul 1955, devine asistent, apoi lector si conferentiar la acelasi institut, unde preda mai bine de doua decenii Muzicologia