Nigella chimen negru, 120cps, 60cps si 30cps - Herbagetica Chimenul negru- Nigella sativa are o tradiție de mii de ani în Orient, cu o extraordinară întrebuințare terapeutică pentru care a fost denumit “sămânța binecuvântării”.
Un studiu clinic a arătat că extractul Nigella Sativa poate reduce infecția.
Hepatita C este o boală virală care duce la inflamarea ficatului. În plus, tratamentul cu Nigella Sativa a ajutat pacienții cu boala Hashimoto să-și regleze greutatea corpului.
Adjuvant în: Răceli, viroze pulmonare, tuse persistentă, bronșită acută Sistem imunitar slăbit Dureri articulare și reumatice Hepatite virale B sau C Astm, bronșită astmatiformă Pneumonie, fibroză pulmonară Alergii, sinuzită alergică Boli autoimune, Hashimoto, artrită polireumatoidă Diaree și paraziți intestinali Modulează imunitatea: Acțiunea extractului de chimen negru nu doar că activează sistemul imunitar împotriva diferiților agenți cauzatori de boli, dar de asemenea joacă un rol unic în modularea sistemului imunitar prin menținerea homeostaziei funcționării sistemului imunitar pentru a preveni și regla bolile autoimune precum Hashimoto, artrita reumatoidă, alergii etc.
Acest studiu indică faptul că administrarea de extract de chimen negru poate crește numărul de celule albe în sânge prin susținerea funcționării măduvei osoase și a splinei care îmbunătățesc considerabil imunitatea.
Un studiu realizat pe șoareci a arătat că animalele tratate cu Nigella Sativa aveau un număr mult mai mare de celule albe în sânge față de grupul de control.
Atât celulele adulte limfocite B cât și T pot distruge organismele patogene, incluzând bacterii, fungi și viruși.
Splina este un organ major al sistemului limfatic și asistă la producerea de limfocite T în timus.
Limfocitele B sunt un tip de celule albe ale sângelui produse de maduva osoasă.
Măduva osoasă și splina sunt două organe importante asociate sistemului imunitar.
Stimulează imunitatea: Nigella Sativa este unul dintre cele mai cunoscute remedii fitoterapeutice pentru deficiențele de imunitate.
Nigella Sativa (Negrilica) se mai folosește și în combaterea infecțiilor cu paraziți, inclusiv cu Hellicobacter Pylori.
Astfel, utilizarea sa medicinală poate fi făcută în infecții bacteriene, diabet, boli de ficat, inflamație articulară, deficiențe imunitare și afecțiuni asociate cu slaba funcționare a sistemului imunitar.
Beneficiile terapeutice ale Timochinonei sunt atribuite proprietăților sale antioxidante, anticancerigene, antiinflamatoare, hepatoprotectoare si antimicrobiale.
De asemenea se remarcă și 3 constituenți specifici de bază ai Chimenului Negru: Timochinona, Timohidrochinona și Timolul care susțin capacitatea incredibilă a Nigellei Sativa de vindecare, superioară chiar și unor antibiotice de sinteză cunoscute și multor altor medicamente antivirale și antifungice.
Aceste proprietăți terapeutice ale Nigellei Sativa sunt puse pe seama compoziției sale chimice, acizi grași nesaturați, uleiuri esențiale, vitamine, aminoacizi, enzime și săruri minerale, în care predomină acizii grași polinesaturați Omega-6. În medicina Unani se folosește intens Chimenul negru pentru astm, bronșite, tuse, reumatism și alte afecțiuni inflamatorii.
Beneficii : Susține buna funcționare a sănătății căilor respiratorii (superioare și inferioare) și a respirației Imunostimulator Imunomodulator Antispamodic Antiastmatic, combate apariția crizelor paroxistice de astm bronșic și tuse convulsivă Antiinflamator Analgezic Antibacterian, antifungic, antiseptic Antioxidant Antiviral Hipoglicemiant, asigură buna funcționare a metabolismului glucidic Antitumoral Hepatoprotector Stimulează producția de interferon natural Faimosul medic persan Avicenna a susținut în `The Canon of Medicine` că Negrilica-Chimenul negru stimulează revitalizarea corpului și ajută la recuperarea din oboseală și letargie, precum și că tratează diverse tulburări respiratorii și ginecologice.
Nigella chimen negru, 120cps, 60cps si 30cps - Herbagetica Chimenul negru- Nigella sativa are o tradiție de mii de ani în Orient, cu o extraordinară întrebuințare terapeutică pentru care a fost denumit “sămânța binecuvântării”