In 1918, un tanar japonez cu o ambitie de a face Whisky autentic a plecat singur in Scotia pentru a dezvalui secretul fabricarii de whisky, acest tanar a fost 
Masataka Taketsuru, fondatorul distileriei Nikka Whisky.
Aceasta metoda unica de productie are ca rezultat arome si texturi extraordinare.
Miros: Mirosul este proaspat si curat cu arome de coaja de lamaie si condimente de tortGust: Gustul este unul robust si bogat cu note de scortisoara si cuisoare si nuante citriceFinish: Finish-ul este un amestec armonios de condimente dense, stejar si note de lamaie si portocale.
Este preparat din 100% orz insa cu toate acestea nu este catalogat drept Malt Whisky ci doar ca grain Whisky deoarece nu este distilat intr-o oala.
Distilat intr-un alambic de Coffey, inca folosit in mod normal pentru productia de Whisky din cereale, acest Malt este delicios fructat si picant.
Cele doua caiete ale acestuia plin cu fiecare detaliu din procesul de productie a whisky-ului, au devenit ulterior ghid al Japoniei in productia de whisky.
Nikka Coffey Malt Whisky a fost inainte un Whisky lansat ca parte a unor butoaie simple, acestia au decis abia in 2014 ca sa-l adauge in gama de baza.
Acesta s-a inscris la Universitatea din Glasgow unde a luat cursuri de chimie si apoi a fost ucenic in trei distilerii din Scotia, unde a invatat arta de a maestri amestecul de whisky.
Avand in vedere sansa de a merge in Scotia, Masataka a devenit primul japonez care a stapanit vreodata cum sa faca whisky.
In 1918, un tanar japonez cu o ambitie de a face Whisky autentic a plecat singur in Scotia pentru a dezvalui secretul fabricarii de whisky, acest tanar a fost 
Masataka Taketsuru, fondatorul distileriei Nikka Whisky